Zašto trebate piti čaj i kada niste prehlađeni?

Hladni dani su stigli, a oni još hladniji samo što nisu. Bilo da uživate u hladnoći i nadolazećim snježnim pahuljama ili pak jedva čekate toplije dane, imunitet trebate opremiti antioksidansima, vitaminima i toplinom kako biste uspješno izišli na kraj s prehladom, grloboljom, umorom i sumornim raspoloženjem koje donosi rani zalazak sunca. U tom pothvatu od velike pomoći mogu biti ljekovita svojstva listova i cvjetova raznog bilja. Pogađate, riječ je o čajevima!

Ove zime potražite ukusne i zdrave čajne kombinacije na policama dm-a.

dmBio čaj zeleni jasmin
Jasmin je prepoznatljiv prvenstveno po svom mirisu. Međutim, mirisni cvjetovi nisu sve što nam jasmin nudi. Naime, poznato je da jasmin umiruje i opušta tijelo, a zeleni čaj sinonim je za antioksidativno djelovanje. Upravo zato je kombinacija jasmina i zelenog čaja odlična za održavanje smirenosti i imuniteta u hladnim zimskim danima.

dmBio zeleni čaj s đumbirom i limunom
Ako blagotvornom djelovanju zelenog čaja dodamo limun i đumbir, dobit ćemo pravu vitaminsku bombu! Vitamini C, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij te drugi vitamini i minerali koje limun sadrži pomažu uravnoteženom radu unutarnjih organa i borbi protiv prehlade, gripe i bronhitisa. Uz to, đumbir je jedna od često spominjanih biljki koja pomaže u borbi protiv prehlade.

dmBio čaj od kamilice
Umirujući učinak kamilice toliko je poznat da se riječ “kamilica” koristi kako bismo opisali nešto blago, smireno ili lagano. Kamilica umanjuje bolove, jača imunitet i pomoći će vam u prevenciji prehlada, a ne treba zanemariti njen umirujući učinak koji vam može pomoći i u borbi sa stresnim danima - bilo ljeto ili zima.

Prednosti ispijanja čaja su očite. Vama preostaje da odaberete idealnu kombinaciju arome i zdravstvenih prednosti koje oni skrivaju i da nađete svog saveznika u izgradnji imuniteta i borbi protiv prehlade. U tome će vam zasigurno pomoći dmBio čajevi organskog porijekla i internetska stranica www.dm-drogeriemarkt.hr.

dmBio potražite na našoj web stranici.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju