Iako se prvi dan žena obilježio prije točno 107 godina, razlike između spolova još uvijek postoje i prisutne su u cijelom svijetu. Na ovaj problem upozorila je i zanimljiva kampanja u kojoj su sudjelovala djeca, a koja na najjednostavniji način, razumljiv i najmlađima govori - to nije fer!

U videu koji bi trebali pogledati i muškarci i žene glavni 'glumci' su djevojčice i dječaci iz Australije, koji su trebali obavljati kućanske poslove za koje će, na kraju, svi biti plaćeni. No ono što djeca nisu znala je to da, kod isplate za obavljeni posao, neće svi biti jednako plaćeni.

Prema posljednjim podacima, u Republici Hrvatskoj za obavljenje istog posla, žene su plaćene 7,4 posto manje u odnosu na muškarce

Naime, iako su svi radili isti posao, organizatori kampanje su dječacima dali više novaca, baš kao što se događa i u stvarnom životu i objasnili im kako je to 'normalno'.

 Reakcija djece na nejednakost između spolova toliko je iskrena i jednostavna da bi nas trebale natjerati na razmišljanje.

Prema posljednjim podacima, u Republici Hrvatskoj za obavljenje istog posla, žene su plaćene 7,4 posto manje u odnosu na muškarce. Najmanje razlike zabilježene su u Sloveniji (3,2 posto), a najveće u Estoniji (30 posto).

No ovaj problem nije zaobišao ni najbogatije zemlje Europske Unije pa tako u Austriji žene zarađuju 23 posto manje nego muškarci, dok u Njemačkoj takozvani gender gap iznosi čak 21,6 posto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju