Američka glumica i model proslavila se ulogom u komediji 'Desetka' koja ju je prometnula u svjetski poznati seks simbol. Iako više ne glumi na velikom platnu i dalje plijeni pažnju svojim ženstvenim adutima, a svojim humanitarnim zalaganjem zaslužuje čistu desetku


Bo Derek
doputovala je u Los Angeles na snimanje filma Sharkanado 3. Glumica stara 58 godina snimljena je u opuštenom modnom izdanju sastavljenom od crnih hlača, majice i tenisica, te sunčanih naočala koje su djelomično sakrile lice slavne Teksašanke.

Lijepa Bo, pravog imena Mary Cathleen Collins, proslavila se ulogom u komediji Desetka redatelja Blakea Edwardsa iz 1979. u kojem tumači ideal ljepote, odnosno zavodljivu damu koja svojim ženstvenim adutima osvaja najvišu ocjenu na ljestvici atraktivnosti prema mišljenju Georgea Webbera (Dudley Moore).

Ovaj ju je film prometnuo u internacionalni seks simbol, ali i potaknuo novi stil friziranja među ženama diljem svijeta. 

Nekadašnja zvijezda velikog platna tek povremeno snima filmove i serije, a većinu svojeg vremena provodi u zaštiti prava obespravljenih – od američkih vojnih veterana do zaštite okoliša i divljih životinja, čime i dalje zaslužuje čistu desetku za humanitarni rad.

U našoj fotogaleriji provjerite kako danas izgleda slavna filmska 'desetka'.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju