Na prve taktove naslovne teme "Spasilačke službe" odmah nam se u misli vraćaju scene dugačkih kalifornijskih pješčanih plaža, uzburkani valovi oceana i likovi legendarnih spasioca iz serije koju smo naprosto obožavali u 90-ima.

"Spasilačka služba" premijeru doživjela je 1989. godine, ali otkazana je nakon samo jedne sezone. Međutim, David Hasselhoff koji je glumio lik glavnom spasioca Mitcha Buchannona smatrao je da ideja o seriji koja prati doživljaje spasioca itekako ima potencijala pa ju je odlučio oživjeti i preuzeti ulogu izvršnog producenta.

Novo ruho te nova scenaristička i glumačka ekipa pokazala se kao pravi spas za "Spasilačku službu", ali nitko nije mogao ni pretpostaviti da će serija o profesionalnim i osobnim izazovima spasioca zapravo postići tako velik uspjeh.

Zanimljivo je kako je u vrijeme originalnog prikazivanja 65 posto publike ove serije zapravo činilo žensko gledateljstvo od 18 do 34 godine.

Jedan od producenata serije Douglas Schwartz objasnio je kako su nakon pet godina istraživanja fokus-grupa ustanovili da je serija najprivlačnija toj demografskoj skupini zato što su njezini glavni likovi snažne i neovisne žene, heroine koje su jednake muškarcima i spašavaju živote.

Jedna od njih bila je i poručnica Stephanie Holden koju je utjelovila glumica Alexandra Paul.

Apsolutna ikona "Spasilačke službe" je Pamela Anderson koja je u seriji glumila C.J. Parker.

Zavirite u galeriju i pogledajte kako danas izgledaju ostale spasiteljice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju