Za neke je ljeto omiljeno godišnje doba koje željno iščekuju i kojem se raduju tijekom cijele godine, dok svi drugi ljudi koji ne vole velike vrućine ne mogu dočekati da ono prođe. Donosimo vam listu najvećih ljetnih problema zbog kojih će 'mrzitelji' ljeta odmah poželjeti zimu

1. Znojite se nekontrolirano. Nema vam pomoći, temperature iznad 25 stupnjeva u vama izazivaju nervozu i neprestano znojenje. Na poslu se svako malo njuškate u nadi da se miris znoja još uvijek ne osjeti.

2. Ne možete se riješiti mokrih 'kolutova' ispod pazuha. Još jedna neugodna nuspojava znojenja, a pojavljuje se čim odjenete majicu ili košulju.

Iz kuće ili stana izlazite samo ako je to apsolutno nužno. Često lažete prijateljima da ne možete na kavu zbog obaveza samo kako biste ostali na kauču, u hladu, gdje vas sunce ne može 'dohvatiti'.

3. Iz kuće ili stana izlazite samo ako je to apsolutno nužno. Često lažete prijateljima da ne možete na kavu zbog obaveza samo kako biste ostali na kauču, u hladu, gdje vas sunce ne može 'dohvatiti'. Odlazak na posao i povratak doma dovoljno je naporan.

4. Dani traju predugo za vaš ukus. Danje svjetlo u 21 sat? Hvala lijepa, potpuno nepotrebno. Remeti vam ritam i san, a također nema ništa gore od 'prisilnog' ranog buđenja koje vam sunčeve zrake prirede u zoru.

5. Ne možete utažiti žeđ. Boca vode postaje vam najbolji prijatelj tijekom vrelih ljetnih dana i nikuda ne idete bez nje. Iako stručnjaci savjetuju da pijete mlaku tekućinu pa čak i topli čaj, vi ste u stalnoj potrazi za ledom i rashlađenim napicima.

6. Imate kompliciranu 'ljubavnu' vezu s klimatiziranim prostorima. Ne možete bez klime, pogotovo u javnom prijevozu ili automobilu, ali ne možete ni s njom. Uvijek nosite vestu s kojom se ogrnete ako je klima prejaka. Isto tako nosite i lepezu kako biste se 'ohladili' ako uopće nema klime u zagušljivom prostoru.

Sa svih strana 'drndaju' klimatizacijski uređaji ili ventilacije, a neobzirni susjedi hlade se na balkonu u 2 ujutro uz glasnu priču.

7. Frizura vam se raspada. Visoke temperature, velika količina vlage u zraku i pojačano znojenje glavni su neprijatelji svake frizure. Zato se nakon prvotnog pokušaja njezinog kroćenja raznim sredstvima naposljetku prepuštate dobrom starom repu ili punđi i pokušavate zanemariti kuštravu nakupinu inače zvanu kosu koja vam se svaki dan stvori na glavi.

8. Ne možete spavati.
Vrućina vam ne da mira po danu, ali ni po noći. Okrećete se po krevetu, znojite se, skidate sve sa sebe, ali ništa ne pomaže.

9. Smeta vam buka. Sa svih strana 'drndaju' klimatizacijski uređaji ili ventilacije, neobzirni susjedi hlade se na balkonu u 2 ujutro uz glasnu priču, a vi se jastukom pokrivate po glavi i nadate se da je sve ovo samo san koji će brzo završiti.

10. Odbrojavate dane do kalendarskog početka jeseni i s nostalgijom se prisjećate zime. Kada vam je hladno jednostavno navučete dodatne slojeve odjeće, a kada vam je vruće – nema pomoći i najradije biste skinuli kožu sa sebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju