Osim povrća, voća i mesa uskoro bi u zamrzivaču mogli držati i neke odjevne komade ili kuhinjske predmete. U nastavku pročitajte kako si uz niske temperature možete olakšati svakodnevicu

1. Otvoriti kuvertu bez trganja

Želite li otvoriti kuvertu te ju ponovno iskoristiti, držite je u hladnjaku oko dva sata u plastičnoj vrećici. Čim ju izvasite iz zamrzivača, otvorite ju nožem ili otvaračem za pisma. Kada se "odmrzne", ponovno aktivirajte ljepilo s malo kreme ili losiona za tijelo.

2. Svijećama produljiti vijek trajanja

Plastična folija najlakše će se odmotavati ako ju na nekoliko minuta stavite u zamrzivač.

Ako svijeće stavite u zamrzivač na 24 sata prije uporabe, produljit ćete im trajanje. Ohlađenom vosku potrebno je dvostruko više vremena kako bi izgorio, a kod nekih svijeća, prethodno zamrzavanje spriječit će i kapanje voska.

3. Oprati traperice bez pranja

Svi znamo koliko je teško pronaći savršeni model traperica, a peru li se u perilici, uvijek postoji bojazan da će se skupiti ili izblijedjeti. Kada primjetite da više nisu baš svježe, složite ih u platnenu vreću i preko noći ostavite u zamrzivaču. Niske temperature uništit će bakterije koje uzrokuju neuogdan miris.

4. Lakše "baratati" plastičnom folijom

Folija koja se ne da odlijepiti prava je kuhinjska gnjavaža s kojom se borimo gotovo svakodnevno. Najlakše će se odmotavati ako ju na nekoliko minuta stavite u zamrzivač. Hladnoća smanjuje prianjanje i zato ne pretjerujte sa zamrzavanjem kako folija ne bi izgubila svoju funkciju.

5. Sačuvati sjeme do iduće sezone

Ako vam je ostalo sjemena koje niste uspjeli posaditi, možete ih sačuvati u zamrzivaču do iduće sezone. Prije nego ih rasporedite u vrećice, pripazite da je potpuno suho. Možda ih je najpraktičnije rasporediti u papirnate vrećice koje ćete najlakše obilježiti. Prije sadnje, sjeme se mora potpuno otopiti.

6. Najlonkama produljiti trajanje

Namočite nove najlonke, ocijedite ih i složite u plastičnu vrećicu. Zamrznite ih preko noći. Zbog hladnoće vlakna će ostati čvrsta i najlonke se neće "izvlačiti" već nakon nekoliko nošenja.Odmrznite ih na sobnoj temperaturi i pustite neka se osuše.

7. Riješiti se grinja

Grinje neće preživjeti niske temperature. Debele zimske veste i pokrivače najlakše ćete riješiti prašine, ako ih složite u plastičnu vreću i ostavite preko noći u zamrzivaču. Zatim ih operite nakon odmrzavanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju