Ne, rješenje nije da im kažete da dođu za pet sati nakon što pripremite tri slijeda.

Rješenje se krije u jednoj od najsvestranijih namirnica koja je može biti slamka spasa kada morate nešto skuhati na brzinu. Da, radi se o tjestenini.

Uvijek je dobro imati jedno pakiranje namijenjeno za hitne situacije, a još ako imate i neki (gotovi) umak - jelo je spremno za dvadesetak minuta.



dmBio tortellini od pira ricotta/špinatom
24,90 kn

Naš savjet - uvijek pri ruci imajte tortelline, čije će ukusno punjenje već u startu obogatiti svako jelo. dmBio tortellini od pira punjeni su aromatičnom smjesom ricotte i špinata, tako da i prije nego riješite problem umaka imate okuse s kojima možete raditi. Uz to, imate tjesteninu čiji sastojci dolaze iz organske poljoprivrede. Njen glavni sastojak - pir, lakše se probavlja od pšenice, bogatiji je vlaknima i bjelančevinama te sadrži dragocjene aminokiseline. Uz to tjestenini daje orašasti okus.

Umak je uvijek izazov jer njegova priprema oduzima najviše vremena, kojeg (prečesto) jednostavno nemamo. Naravno, dm i za to ima bio rješenje. Ako ste veliki ljubitelj sira, tortellinima možete dodati dmBio umak od rajčica s ricottom i pecorinom, ili možete odabrati dmBio pesto basilico.

Ako nemate vremena skoknuti do dm-a po umak, možda se u vašem hladnjaku krije brzi umak ili dressing. Vrhnje, rajčica, tuna, razno povrće... tjestenina voli sve.

Pazite da ne padnete u zamku jednostavnosti pripreme dmBio tortellina - pripremite ih u zasoljenoj vodi i nemojte joj dodati ulje jer će umak tako samo "skliznuti" s njih. Pri kuhanju se vodite uputama na pakiranju, a minutu prije nego što istekne preporučeno vrijeme kuhanja - kušajte tjesteninu kako biste bili sigurni da će biti savršena - al dente.

Kad ulovite malo više vremena ili se pak gosti dovoljno rano najave, svoju ljubav prema tjestenini i kombinaciji sira i špinata možete posvetiti više vremena uz recept: dmBio tjestenina od pira sa špinatom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju