Ove sezone na modnim pistama mogli smo vidjeti mnoge odjevne komade izrađene od baršuna. Odjeća od baršuna idealna je za nošenje tijekom hladnijih mjeseci i trenutno se u dućanima mogu naći razni komadi napravljeni od ovog hit materijala

Baršun je, bez sumnje, jedan od materijala koji je najugodniji na dodir. Mekan i topao – upravo je zato odličan za nošenje tijekom jeseni i zime, a uz čipku i svilu ističe se kao materijal koji odiše luskuzom.

Možemo ga dobiti od prirodnih materijala ili od umjetnih vlakana. Najfiniji je onaj napravljen od svile, a najrasprostranjeniji svakako onaj koji se izrađuje od viskoze i poliestera. Ako niste sigurni kako nositi ovaj materijal, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

1. Baršun je nekada bio rezerviran isključivo za večernje prigode, ali ove sezone sva pravila se brišu i možete ga nositi i u dnevnim prilikama. Blejzer u kombinaciji s trapericama ili kožnim hlačama, kratke baršunaste hlačice uz guste čarape i visoke kožne čizme, baršunasti turban ili šal – mogućnosti je bezbroj.

2. Kod nošenja baršunaste haljine, hlača ili suknje izbjegavajte štikle ili cipele od brušene kože. Radije birajte one od 'obične' kože ili pak lakirana jer ćete tako postići kontrast između odjeće i obuće, a ujedno i dodatno naglasiti mekoću baršuna.

3. Kod svakodnevnih komada poput jakne, sakoa ili blejzera od baršuna važan je što jednostavniji kroj i dizajn. Ovaj materijal sam po sebi djeluje jako 'bogato' pa odjevnim komadima od baršuna ne trebaju nikakve dodatne aplikacije ili statement krojevi jer onda mogu djelovati kičasto.

4. Ako niste dovoljno 'hrabri' za odvažanu baršunastu haljinu ili hlače, započnite svoju baršunastu avanturu s modnim dodacima - šal, traka ili ukras za kosu, rukavice, nakit s dodatkom baršunaste vrpce. Tako ćete se polako naviknut na ovaj upečatljivi materijal.

U galeriji pogledajte 15 odjevnih predmeta od baršuna koje smo za vas pronašli u našim trgovinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju