Jedna poznata britanska agencija koja se bavi iznajmljivanjem skladišnog prostora provela je istraživanje i ustanovila da se ljubavni partneri često svađaju zbog nereda u domu

Gomilanje nepotrebnih predmeta u domu često je okidač za burne rasprave. Anketa provedena na 2 tisuće parova pokazala je da se partneri godišnje minimalno 30 puta posvađaju samo zbog nereda u domu.

Očekivano, stanje životnog prostora puno više brine žene koje bi rado iz njega izbacile puno stvari koje pripadaju muškarcima. U nastavku pogledajte listu 'nepoželjnih' predmeta

Kutija puna video kazeta koje obavezno prati i pokvareni videorekorder često su dio njihove sentimentalne zalihe.

1. Stari kablovi

Hrpe zapetljanih žica, pokvarenih USB kablova i kompjuterskih miševa, punjač za odavno izgubljeni fotoaparat… Nema žene koja neće mrko pogledati njegovu zalihu prastarih kablova koje već godinama ne koristi.

2. Majice s rupama

Tvrdi da ih čuva za poslove po kući, ali onda ih 'prošverca' na obiteljski ručak, a poslove ionako uvijek ostavi za 'neki drugi vikend'. Starim potrganim majicama nije mjesto u ormaru.

3. VHS kazete

Kutija puna video kazeta koje obavezno prati i pokvareni videorekorder često su dio njihove sentimentalne zalihe. Objasnite partneru kako je stiglo vrijeme da sadržaj bitnih kazeta prebaci na DVD-ove i riješi se nereda. Uz napomenu da sedam puta presnimljena epizoda omiljene serije s početka devedesetih nije 'bitan' sadržaj.

4. Pokvareni mobiteli i kompjuteri

Hrpa prastarih magazina koja godinama skuplja prašinu ispod kreveta 'neprijatelj' je urednog životnog prostora.

Je li i vaš partner jedan od onih koji još uvijek čuvaju svoj prvi mobitel bez obzira na to što je pokvaren još od 2000. godine? To su predmeti od kojih se ženama diže kosa na glavi. Kompjuterima s nepopravljivo pokvarenim hard diskom i mobitelima za koji više ni ne možete nabaviti bateriju mjesto je u reciklažnim dvorištima.

5. Novine

Hrpa prastarih magazina koja godinama skuplja prašinu ispod kreveta, stola ili na dnu ormara 'neprijatelj' je urednog životnog prostora. Muškarci vole čuvati novine, a žene ne podnose kada one opterećuju njihov dom.

6. Nekorištena oprema za vježbanje

Kupio je utege prije par godina odlučan u namjeri da postane domaći Arnold Schwarzenegger, ali onda je zaboravio na njih? Kada žene bace oko neiskorištenu opremu za vježbanje, teško se odupiru porivu da je istog trenutka stave u prodaju preko nekog internetskog oglasnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju