Koliko biste daleko išli da nađete onog "pravog"? Upravo se tim pitanjem bavi i nova Netflixova serija "The One" ("Onaj pravi").

Riječ je o seriji nastaloj prema istoimenoj knjizi Johna Marrsa koju je Wall Street Journal proglasio najboljom u domeni znanstvene fantastike 2018 .godine, napominjući kako će svaka nova stranica šokirati čitatelja.

Iako naziv na prvu zvuči čak i romantično, već će prva epizoda serije, koju neki već proglašavaju novim hitom, pokazati da je to daleko od istine.

Naime, ideja serije jest da se prava ljubav može pronaći na temelju našeg DNK. Dakle, postavlja se pitanje što bi se dogodilo kada bi svatko od nas uistinu mogao pronaći idealnu osobu za sebe ne temelju DNK, bez brojnih razočaranja, ljubavnih brodoloma, isplakanih suza i teških oporavka nakon prekida?

Naznake takvih ideja mogli smo vidjeti u brojnim romantičnim komedijama, no serija The One sve podiže na jednu višu ljestvicu.

Radnja počinje TED govorom kojim upoznajemo Rebeccu Webb (Hannah Ware), briljantnu znanstvenicu i nemilosrdnu izvršnu direktoricu kompanije koja stoji iza spajanja parova na temelju njihovog DNK.

U njoj gotovo da se krije spoj Jeffa Bezosa i Oprah Winfrey. Vodi naizgled savršen život i neizmjerno je strastvena u vezi svoje poslovne ideje. S puno entuzijazma govori o tome kako će njezina ideja ljudima genetski zajamčiti da se zaljube i zauvijek promijeniti način na koji gledamo partnerske odnose i odlaske na spojeve.

Što biste napravili kada bi vam netko rekao da vam na temelju vašeg DNK može naći savršenog partnera?

Kompaniju je osnovala s partnerom Jamesom koji je iz nepoznatih razloga odustao od cijele priče, a čitava stvar dobiva sasvim novu notu kada je u rijeci Temzi otkriveno njegovo tijelo. Retrospekcijom se gledatelju počinje otkrivati što se dogodilo u prošlosti uključujući sve nemilosrddne poteze koje je Rebecca napravila kako bi zaštitila svoje poslovno carstvo.

No sve to neće moći biti dugo skriveno pred detektivkom Kate koja je i više nego spremna riješiti slučaj, ali istodobno je i sama preko Rebeccine kompanije bila spojena sa Španjolskom Sofijom. Virgin River Antistres terapija: Pet hit-serija na Netflixu koje pružaju utjehu, nadu i barem jednu ljubavnu priču

Dok se slučaj polako otpetljava, pratimo priče još nekoliko ljubavnih parova, uključujući i jedan koji riskira da izgubi sve što su gradili kada spoznaju na njihov DNK nije podudaran, odnosno da si nisu međusobno genetski predodređeni.

Treba li pravu ljubav uistinu tražiti na temelju znanosti ili je to nešto što se dogodi i dalje gradi neprestanim ulaganjem truda?

Iako se čini da bi se svi problemi čovječanstva mogli riješiti idejom koja stoji u premisi serije, ipak postoji nešto što nas gura da i dalje tražimo ljubav na "staromodan" način.

Bismo li mogli osjećati leptiriće i graditi priču s nekim kada bismo znali da je on naš savršeni genetski spoj, iako nas možda ne privlači na prvi pogled? Ili je ljubav nešto potpuno drugačije?

Kako god bilo, osam epizoda uzbudljive i sjajno producirane prve sezone serije The One imaju našu preporuku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju