Kada se želimo opustiti od svakodnevnog stresa koji nas okružuje biramo romantične serije smještene u malim gradovima s prekrasnim i umirujućim prirodnim krajolicima koji govore o čvrstim prijateljstvima, ljubavnim intrigama, ali i životnim dramama sa sretnim završetkom.

Biramo serije poput "Virgin River", "Northern Rescue", "Sweet Magnolias", "Chesapeake Shores", ali i uvijek popularnih "Gilmorica". Pripremite si omiljeni napitak, zavalite se na kauč i zabava može krenuti.

Virgin River
Kada medicinska sestra Melinda Monroe (Alexandra Breckenridge) doživi traumu, odluči pobjeći od svega i preseliti se u izoliran gradić Virgin River u sjevernoj Kaliforniji. U malim mjestima internet je možda spor, ali tračevi se šire brzinom svjetlosti.

Ne samo da Mel „preko noći“ postane glavna tema razgovora u Virgin Riveru, već otkriva i da preseljenje nije riješilo niti jedan njezin problem. Uviđa da će morati zacijeliti emocionalne rame prije nego što počne iznova živjeti punim plućima. U tom će joj možda pomoći i šarmantni vlasnik lokalnog bara Jack (Martin Henderson)...

Virgin River je izmišljeni gradić iz pera Robin Carr prema čijim je romanima dosad snimljeno dvije sezone za Netlflix, a treća se nestrpljivo očekuje tijekom 2021. godine.


Sweet Magnolias
Razvod braka nije kraj svijeta, već prilika za novi početak. Uviđa to i Maddie Townsend (JoAnna Garcia Swisher ) glavna zvijezda serije "Sweet Magnolias" koja sa svoje dvije najbolje prijateljice Danom (Brooke Elliott) i Helen (Heather Headley) odluči renovirati grandioznu kuću u malom gradiću u Južnoj Karolini i pretvoriti je u vrhunski spa centar.



U ovoj avanturi žene otkrivaju zašto stalno biraju pogrešne muškarce, da nikad nije kasno za nove početke i ljubavi, ali i da ne postoji problem koje koktel i razgovor s najboljim prijateljicama ne može riješiti. Prvu sezonu serije snimljenu prema knjigama Sheryl J. Anderson može se pogledati u cijelosti na Netflixu.

Chesapeake Shores
Abby O'Brien-Winters (Meghan Ory) je uspješna financijska analitičarka u investicijskoj tvrtki u New Yorku i majka dviju djevojčica. Na prvi pogled njezin se život čini savršen, no ona je duboko nezadovoljna njime.

Slika nije dostupna Svi pričaju o njemu! 10 zanimljivosti o ljepotanu iz "Bridgertona" i kandidatu za novog Jamesa Bonda

Ili će to barem otkriti kada ju mlađa sestra Jess (Laci J. Mailey) nazove i zamoli za uslugu zbog koje će se morati vratiti u svoj rodni gradić – Chesapeake Shores. Mjesto je to u kojoj živi njezina cijela obitelj s kojima ima nerazriješene odnose, ali i u kojem se i dalje nalazi prva ljubav – Trace Riley (Jesse Metcalfe) o kojem i dalje razmišlja. Što će Abby odlučiti?

Chesapeake Shores je serija napravljena za Hallmark koja se u cijelosti može pogledati na Netflixu. Dosad je snimljeno četiri sezone.


Northern Rescue
John West (Billy Baldwin) je iskusni spašavatelj naviknut na sprječavanje nesreća u gorskim područjima i na drugim nepristupačnim mjestima. No ništa ne može napraviti za svoju suprugu kojoj joj je dijagnosticiran rak. Slika nije dostupna Zabavni kviz: Provjerite znate li odgovoriti na svih 10 pitanja o seriji "Emily u Parizu"

Kada ju izgubi do ove opake bolesti, mora učiniti nešto za svoju obitelj i troje djece tinejdžerske dobi. Iz Bostona će se preseliti u mali gradić u Ontariju kako bi pokušali zacijeliti traumu nastalu gubitkom najvažnije osobe u njihovim životima. A to je vrlo težak put ispunjen suzama, velikom boli, ali i smijehom i nadom.

Prvu sezonu serije Northern Rescue, koja je originalno snimljena za CBS, može se pogledati na Netflixu.


Gilmorice
Gilmorice su uvijek dobra ideja. Ima nešto jako utješno u prepuštanju brbljavim likovima iz idiličnog Stars Hollowa u Connecticutu, u najudobnijoj trenirci i s čašom omiljenog pića u rukama.

Autorica Amy Sherman-Palladino inspiraciju za seriju pronašla tijekom putovanja kroz američku državu Connecticut. Odsjela je u jednom motelu usred malenog gradića i primijetila da se svi stanovnici međusobno poznaju i druže. Unutar 24 sata nakon dolaska u gradić napisala je dijaloge za pilot epizodu serije.

Snimljeno je ukupno sedam sezona serije ( i četiri 90-minutne epizode) koje nas vode kroz uspone i padove Lorelai Gilmore (Lauren Graham) i njezine kćeri Rory (Alexis Bledel).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju