U spavaćoj sobi ne bi trebalo biti mjesta za strah među partnerima. Međutim, neke su studije pokazale da u seksu muškarci imaju česte bojazni vezane uz veličinu penisa, postizanje i održavanje erekcije, dok žene najviše brine tjelesni izgled. S druge strane, neki su strahovi univerzalni kod oba spola.

1. Podrhtavanje mišića i iznenadni grčevi
Seks ja tjelesna aktivnost koja zahtjeva dobru formu. Ako ne vježbate redovito, ili ne održavate kondiciju na neki drugi način moguće je da ćete usred zahtjevnije seksualne poze osjetiti bol u mišićima, ili osjetiti iznenadno grčenje tijela. Fizička nelagoda će vas natjerati da prekinete senzualno uživanje, ali i smanjiti zainteresiranost za nastavak akcije.

2. Znojenje tijela

Seks potiče lučenje znoja tijela, i to je posve normalna biološka reakcija. No usprkos tome, muškarci i žene strahuju da će miris i količina izlučevina odbiti partnera od daljnjeg seksualnog uživanja. Imajte na umu da bi redovite higijenske navike trebale ukloniti sve realne razloge za brigu oko vaše prirodne arome.

Slika nije dostupna "Ma neka još malo potraje ova karantena": 10 izjava Hrvatica o ljubavi i seksu u vrijeme koronavirusa

Seks Školica seksa: Top-savjeti stručnjaka za izvedbu vrijednu čiste petice

3. Kako vam izgleda pozadina iz toga kuta
Većina žena osjeća neki tip neugode vezane uz tijelo ili njegove pojedine dijelove. Kad je stražnjica u pitanju, od nje nisu "cijepljeni" niti muškarci, koji se osjećaju posebno izloženo u pozama u kojima partnerica ima pristup pozadini i anusu.

4. Jeste li prespori / prebrzi "na okidaču"
Koordinirano postizanje orgazma u istom trenu kod dvije osobe tako je rijetka pojava da je postala urbani mit kojeg nitko ne očekuje u spavaćoj sobi. Svatko ima svoj ritam, koji je dodatno uvjetovan 'kemijom' s partnerom i njegovom vještinom među plahtama. Ponekad vas je strah da vam treba dugo vremena da postignete orgazma? Ne uzrujavajte se. On uživa u svakoj produljenoj sekundi.

'Neugodni mirisi, čudni zvukovi te neobični izrazi lica nalaze se na popisu strahova koje oba spola doživljavaju tijekom intimnih odnosa. '



5. Imate li premalo / previše dlaka na tijelu

Neke žene preferiraju dlake na muževnim prsima, a drugima su one odbojne. Neki muškarci vole "prirodnu" intimnu frizuru na ženi, a drugi tijelo bez dlaka. Besmisleno je razbijati glavu o preferencijama vašeg partnera. Ako ste u krevetu, vjerojatno je sve u redu po tom pitanju. Želite li biti sigurni – pitajte, i postignute zadovoljavajući kompromis za obje strane.

6. Iznanadne tjelesne reakcije

Mogućnost ispuštanja vjetra ili kakvog nelagodnog zvuka tijekom seksa, oba spola baca u paralizirajuću brigu. Imajte na umu da je tijelo izloženo veliko fizičkom naporu i da ono proizvodi različite zvukove. Ako vam se nešto i "omakne", nasmijte se, okrenite incident na šalu, i nastavite s uživanjem.

7. Imate li čudno lice u trenutku vrhunca

Svi se brinu kako izgledaju u trenutku postizanja vrhunca i kakve zvukove ispuštaju iz glasnica. Ne, vi niste posebni. Zaboravite na pornografske koreografije i prizore koje ste vidjeli u art filmovima europske kinematografije. Prepustite se uživanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju