Ali MacGraw danas će proslaviti 82. rođendan. Karijeru slavne američke glumice obilježio je film "Ljubavna priča" koji je premijerno prikazan prije 50 godina. Redatelj Arthur Hiller snimio je film po scenariju Ericha Segala, autora istoimene knjige na temelju koje je snimljen film.

Galerija

Ali je u filmu glumila Jenny Cavilleri, studenticu klasične glazbe na fakultetu Radcliffe. U pametnu i duhovitu Jenny koja dolazi iz radničke obitelji zaljubljuje se student Harvarda Oliver Barrett IV. (Ryan O’Neal), koji je pak nasljednik iz bogate obitelji.

Ryan O\'Neal i Ali MacGraw
Ryan O\'Neal i Ali MacGraw (Foto: Profimedia)

Oliver zaprosi Jenny i odvodi je na upoznavanje s roditeljima koji nisu nimalo oduševljeni budućom snahom zbog njezina podrijetla. Otac mu zaprijeti da će ga razbaštiniti ako se oženi s Jenny, ali Olivera ništa nije moglo pokolebati u toj namjeri.

Njihova ljubav naposljetku je pobijedila sve osim bolesti koja je zauvijek odvela Jenny iz Oliverova života.

Ali MacGraw
Ali MacGraw (Foto: Profimedia)

Danas je nemoguće zamisliti ovaj film bez Ryana i Ali u glavnim ulogama, ali niti jedno od njih nije bilo prvi odabir redatelja i producenata.

Arthur Hiller želio je Beaua Bridgesa u ulozi Olivera, ali on je odbio ulogu, baš kao i njegov brat Jeff Bridges kojem je također ponuđena. Još je šestero glumaca odbilo glumiti Olivera – Michael Douglas, Keith Carradine, Peter Fonda, Michael York, Michael Sarrazin i Jon Voight.

Beau i Jeff Bridges odbili su ulogu Olivera
Beau i Jeff Bridges odbili su ulogu Olivera (Foto: Profimedia)

Naposljetku su producenti birali između Christophera Walkena i Ryana, a redatelj je odabrao Ryana.

U ulozi Jenny trebala se pojaviti Barbara Parkins, koja je s Ryanom glumila u seriji "Peyton Place", ali i ona je naposljetku odbila ulogu.

Barbara Parkins i Ryan O\'Neal
Barbara Parkins i Ryan O'Neal (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju