Ryan O'Neal preminuo je jučer u dobi od 82 godine, javili su svjetski mediji. Holivudski glumac ostat će zapamćen po brojnim ulogama, a ponajviše po kultnoj Ljubavnoj priči iz 1970. godine.

Galerija Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 3 Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 1 Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 4 +1 Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 2

Filmsku karijeru slavnog američkog glumca Ryana O'Neala raspirio je film  "Ljubavna priča" u kojoj se pojavio uz Ali MacGraw. Redatelj Arthur Hiller snimio je film po scenariju Ericha Segala koji je ujedno i autor istoimene knjige. 

Ali MacGraw je u filmu glumila Jenny Cavilleri, studenticu klasične glazbe na fakultetu Radcliffe. U pametnu i duhovitu Jenny koja dolazi iz radničke obitelji zaljubljuje se student Harvarda Oliver Barrett IV. (Ryan O’Neal), koji je pak nasljednik iz bogate obitelji.

Oliver zaprosi Jenny i odvodi je na upoznavanje s roditeljima koji nisu nimalo oduševljeni budućom snahom zbog njezina podrijetla. Otac mu zaprijeti da će ga razbaštiniti ako se oženi s Jenny, ali Olivera ništa nije moglo pokolebati u toj namjeri.

Njihova ljubav naposljetku je pobijedila sve osim bolesti koja je zauvijek odvela Jenny iz Oliverova života.

Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 1 Ryan O'Neal i Ali MacGraw zvijezde su filma Ljubavna priča - 1 (Foto: Profimedia)

Danas je nemoguće zamisliti ovaj film bez Ryana i Ali u glavnim ulogama, ali niti jedno od njih nije bilo prvi odabir redatelja i producenata.

Arthur Hiller želio je Beaua Bridgesa u ulozi Olivera, ali on je odbio ulogu, baš kao i njegov brat Jeff Bridges kojem je također ponuđena. Još je šestero glumaca odbilo glumiti Olivera – Michael Douglas, Keith Carradine, Peter Fonda, Michael York, Michael Sarrazin i Jon Voight.

Naposljetku su producenti birali između Christophera Walkena i Ryana, a redatelj je prednost dao potonjem glumcu koji je u to vrijeme bio poznat po televizijskoj seriji "Peyton Place". 

Štoviše, u ulozi Jenny trebala se pojaviti Barbara Parkins koja je s Ryanom glumila u televizijskoj seriji "Peyton Place", ali i ona je odbila ulogu.

Ryan O'Neal je za film Ljubavna priča bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca. Pa iako nije osvojio zlatni kipić, ovaj film otvorio mu je vrata Hollywooda i promijenio život iz korijena. 

Ryan O'Neal Ryan O'Neal (Foto: Profimedia)

Slavni glumac zaljubio se u ženu bez nogu i pokazao što je to prava ljubav Aimee Mullins i Rupert Friend 2013. godine, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali i zaljubili Aimee Mullins Aimee Mullins i Rupert Friend u lipnju 2023. na premijeri filma Asteroid City +6 Aimee Mullins i Rupert Friend u Cannesu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju