Bavi se atletikom, košarkom, baca koplje, vlasnica je dva brenda i jedna je od organizatorica riječkog kulturnog sajma, Luce ili punim imenom Lukrecija Tomušić inspirativna je mlada žena za koju ne postoje nesavladive prepreke.

Prije šest godina Lukrecija je doživjela veliku povredu, pala je s visine od dva metra i ozlijedila kičmu nakon čega je nepovratno paralizirana od ispod prsa prema dolje. Veselo druženje s prijateljima u trenu je preraslo u kobnu noć.

Na putu do auta poskliznula sam se i pala s visine od cc 2m na sam vrh grote. Čula sam krc, na kratko vrijem sam ostala bez svijesti, došla sam odmah sebi, pokušala sam se podignuti, ali nisam se mogla pomaknuti. Istog trena sam ostala bez osjećaja u nogama.

Tada je Lukrecija dobila svog metalnog suputnika s kojim hrabro gura naprijed. Bavi se atletikom, baca koplje, odlazi na košarku, a ponekad voli otići i na tenis. Svojim primjerom svakako je motivacija mnogima koji su se nenadano našli u sličnoj situaciji.

'Bitno je da imaju želju i volju za radom. Da ne potonu te da su redoviti na treninzima. '

Bitno je da imaju želju i volju za radom. Da ne potonu te da su redoviti na treninzima. No, najbitnija je motivacija jer nakon povrede i rehabilitacije koja je duga, čovjek se malo opusti. Treba stisnuti zube i krenuti u akciju jer rezultati su divni.

Osim što je zaljubljenica u sport, Luce ima i kreativnu stranu, organizatorica je jednog od riječkih kulturnih sajmova i vlasnica dva brenda ručno rađenih proizvoda. Inspiracije joj, kako kaže, ne fali: Inspiracija dolazi sa svih strana, bilo to ugodno druženje, putovanje, knjiga ili osoba. Jednostavno te "napadne" i ti je moraš uloviti.

'Ivan, Mario, Nina i Manda koji su ujedno i ambasadori će biti uz mene i ja uz njih. Tim koji će pretrčati najviše kilometara jer za svaki prijeđeni kilometar Renault Hrvatska donira 5 kuna pa da skupimo što više za istraživanje.'

Lukrecija najviše voli provoditi vrijeme u dobrom društvu u prirodi, tik uz more. A njezina sljedeća stanica spoj je svega toga uz humanitaran cilj. Utrka Wings for Life World Run koja se i ove godine održava u Zadru ima posebno mjesto u Lukrecijom kalendaru jer će tada sa svima ostalima sudjelovati za prikupljanje sredstava za istraživanje ozljeda leđne moždine.

Veseli me pomisao samo što ću biti dio te priče. Prijatelji koju su sudjelovali prethodnih godina imaju samo divne utiske. Vele da je energija u zraku ogromna i da svi pršte od sreće. Naravno da sam u najboljem timu, a to je passion4life. Ivan, Mario, Nina i Manda koji su ujedno i ambasadori će biti uz mene i ja uz njih. Tim koji će pretrčati najviše kilometara jer za svaki prijeđeni kilometar Renault Hrvatska donira 5 kuna pa da skupimo što više za istraživanje. Vidimo se u Zadru 7. svibnja.

 

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Renault Hrvatska i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju