Za zadovoljan odraz u ogledalu i traperice koje stoje kao salivene ipak treba malo truda. Osim viška oko trbuščića, na bedarima i stražnjici mnoge od nas muče i mrski šlaufići na leđima

 

Nepoželjni jastučići na leđima osobito su neugodni ako ste ljubitelji hlača niskog struka.No izdajničke obline na tom nezgodnom mjestu možete istopiti ciljanim vježbama koje će poboljšati držanje, učvrstiti mišiće leđa, a ujedno će biti izvrstan  pomagač pri rješavanju ovog estetskog problema.

PRVA VJEŽBA
Legnite na trbuh na pod i ruke ispružite ispred glave. Zatim istovremeno podignite noge, ruke i ramena od poda radeći obrnuti luk, dok vam je trbuh poravnan s podlogom. Zadržite se u tom položaju desetak sekundi i polagano vratite noge i ruke na pod. Kako bi vježbu učinili izazovnijom između noga točnije listovima pridržavajte loptu srednje veličine.

Ponavljajte vježbu jednu minutu.

Mnoge od nas osim viška oko trbuščića, na bedarima i stražnjici muče i mrski šlaufići na leđima, koji uz malo truda mogu postati prošlost

DRUGA VJEŽBA
Sličnu vježbu ležeći na trbuhu i ispruženih ruku ispred glave napravite u malo izmijenjenom obliku. Podižite gore dolje naizmjence lijevu nogu i desnu ruku i obratno držeći ramena lagano odignuta od poda. Vježbu ponavljajte jednu minutu.

TREĆA VJEŽBA
Legnite na leđa s rukama laganom odmaknutim uz tijelo. Mekanu  loptu stavite ispod stopala noge koja je savinuta u koljenu. Drugu nogu u kuku podignite pod kutom od 90 stupnjeva. Noge izmjenjujte svakih nekoliko sekundi, no pazite da vam zdjelica ne dodiruje pod. Na taj način učvršćujete mišiće leđa i pridonosite bržem sagorijevanju sala na tom nezgodnom mjestu.

Uz vježbanje je naravno nužno korigirati prehranu, a za početak je najbolje s jelovnika izbaciti namirnice poput bijelog kruha, kolača, gaziranih pića, zaslađene gotove hrane.

Kako biste brže izgubili višak u prehranu je poželjno uvrstiti namirnice bogate antioksidansima poput cimeta, klinčića, kurkume, čilija, brusnica, brokule i zelenog čaja.

Ne zaboravite pojačati unos vode u organizam. Naime, neka istraživanja pokazuju kako unos dvije čaše vode prije svakog obroka potiče mršavljenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju