Brijanje je svakako najbrža metoda uklanjanja dlačica, za kojom s vremena na vrijeme posežu i one koje se depiliraju voskom. No ima nekih stvari kod brijanja zbog kojih ga se baš i ne može napraviti brže nego što se to preporučuje. U nedostatku vremena i u žurbi nikako se ne bismo trebali odlučiti za suho brijanje, a evo i zašto.

 

1. Pojava iritacije

Iritacije na koži pojavit će se ako brijete noge prečesto, ali i kada to činite ''na suho''. Prilikom brijanja bez kreme ili gela za tuširanje, britvica teže klizi po koži i neminovno je oštećuje, što uzrokuje svrbež i iritacije čak i nekoliko dana kasnije, kad dlačice krenu rasti.

2. Mogućnost pojave posjekotina

Prilikom brijanja na suhoj koži britvica ne klizi glatko kao na onoj koju ste smočili i namazali kremom za brijanje. Tako se vrlo lako možete ''oguliti'' ili nehotice prijeći preko površinski urasle dlake i završiti s nogama punim posjekotina.

Bez obzira na to koliko se žurite i koliko ste u kušnji napraviti to ''što jednostavnije'', prije otklanjanja dlačica potrebno je na noge nanijeti kremu za brijanje ili gel za tuširanje, a u slučaju nužde poslužit će i regenerator. Ako se često nalazite u situaciji da vam pri ruci nisu ti preparati, svakako radije namočite noge i birajte britvicu koja na sebi već ima trakice gela za brijanje, kao što je Venus Divine Sensitive. Vlažna trakica na ovoj britvici obogaćena je biljnim uljima te omogućuje lako klizanje brijača i temeljito, glatko brijanje, čime smanjujete rizik od posjekotina. 

Brijanje Brijanje

3. Pojava uraslih dlačica

Jedan je od razloga pojave uraslih dlačica i brijanje na suho. Takvim načinom uklanjanja dlačica grebete po koži, skidajući tako s nje mrtve stanice koje onda mogu zatvoriti pore. Brijanje na suho isušuje kožu i čini je perutavom, što također može dovesti do urastanja dlačica.

Saznajte još praktičnih savjeta kako biste se pripremili za ljeto!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju