Boja koja se može uklopiti u gotovo svaki interijer i stil uređenja je siva. Iz sezone u sezonu je omiljeni izbor prilikom uređenja domova i čini se da se to neće promijeniti. Ono što se mijenja su nijanse sive koje u nekom trenutku nose titulu najpopularnijih, a u posljednje vrijeme to je svijetlosiva nijansa koja se krije iza šifre RAL 7038.

Galerija +0 Ova nijansa sive izvrstan je izbor za stolariju

Upravo je svjetlina jedan od glavnih razloga zašto je ovu boju lako učiniti dijelom interijera. Konkretno, radi se o suptilnoj mješavini svijetlo zelene i sive boje koja je poznata je i pod imenog "painswick", koje dijeli s engleskim gradićem koji je poznat po zgradama u ovoj nijansi.

Ova nježna, smirujuća i svježa boja idealan je izbor za sve koji u dom žele unijeti sivu boju bez da to čine pomoću dubljih nijansi ove boje kao što je primjerice antracit siva.

Osim što je idealan izbor za stolariju, ova boja savršen je odabir i za zidove u domu, ali i za uređenje dnevnog boravka ili spavaće sobe.

Ako u svom domu želite bezvremensku eleganciju, ovo je nijansa sive koju trebate, a nekoliko je razloga zbog kojih ćete se zaljubiti u ovu sivu u vašem domu.

Tapete mogu transformirati izgled prostora - 8 Isplativa investicija: 20 dokaza da tapete mogu transformirati izgled svake prostorije

1. NEUTRALNA JE I SVESTRANA

Nije ni crna, nije ni bijela, ali je neutralna i svestrana nijansa koju je lako uklopiti u dom. Ona je posrednik između svijetlog i tamnog, a savršeno se slaže sa svim drugim neutralnim nijansama. Posebno dobro izgleda u spavaćoj sobi, a svijetlosivi zidovi su opuštena alternativa oštroj bijeloj boji. Soba zahvaljujući njoj i dalje izgleda prostrano i prozračno. Ako u cijelu priču želite dodati malo drame kombinirajte je s tamno sivim detaljima.

2. Siva u interijer donosi sofisticiranost

Osim što će se lako ukopiti u bilo koji stil, ova nijansa sive dovoljna je za podizanje prostora koji će zahvaljujući njoj izgledati opuštenije, ali i sofisticiranije. Korištenje tekstura poput drveta, baršuna ili kože sjajan je način za dodatno isticanje sivih tonova.

U kombinaciji s bijelom bojom ova nijasa sive djeluje elegantno, a i sivi kuhinjski elemetni ili blagovaonica su dio doma koji zahvaljujući ovoj boji s jedne strane izgleda luksuzno, a s druge privlačno i opušteno.

3. Siva je sinonim za skandinavske interijere

Skandinavski interijeri inspiracija su mnogima. Poznati su po čistim ilinijama i stavljanju naglaska na kvalitetan dizajn. Dokaz su i da se u interijer može ubrizgati osobnost pomoću sive boje.

Bijela i siva kombinacija pruža osjećaj jednostavnosti, a ova nordijska paleta dobro izgleda u svim prostorijama.

Slika nije dostupna To se zove idila: Kamena kuća u zelenilu ljepša i od najraskošnijih vila

4. Naglasit će toplinu prirodnih materijala

Veliki plus sivih nijansi, pa tako i ove, je činjenica da se savršeno slaže s prirodnim materijalima koji u domu djeluju umirujuće i stvaraju osjećaj topline.

5. Čudesna je u kombinaciji s pastelnim detaljima

Ako u domu volite boje, siva je i dalje dobar izbor. Ona može biti boja zida ili kauča, a zahvaljujući njoj sve će druge pastelne nijanse doći do izražaja i više nego inače. Siva i pastelno ljubičasta savršeno će se uklopiti jedna uz drugu i domu dodati dozu osobnosti.

KAKO KORISTITI SIVU BOJU U DOMU?

Tri su bitne stvari na koje trebate obratiti pozornost prilikom korištenja sive boje u domu.

1. Razmislite o podtonovima

Sve sive boje imaju podton, plavi, zeleni ili ljubičasti, koji je važno uzeti u obzir prilikom uređenja interijera. Primjerice, ako se odlučite za sive zidove i sivi tepih pripazite da njihovi podtonovi međusobno odgovaraju inače bi se mogli "sukobiti", a vi nećete biti zadovoljni rezultatom.

Slika nije dostupna U kuhinji preuređenoj za 300 kuna glavna je zvijezda preslatki otok od stare kuhinjske komode

2. Stvorite ravnotežu

Kada odlučite koristiti sivu boju u uređenju, neka ona bude osnovna boja i planirajte druge boje koje će ići uz nju. To će vam pomoći da ne upadnete u zamku u koju mnogi upadnu kada koriste previše sive boje i stvore prostoriju koja izgleda neprivlačno. Nijanse plave, žute i zelene odlično funkcioniraju sa sivom.

3. Uparite sivu s metalik bojama

Svjetlije nijanse sive boje izvrsno se slažu sa srebrom i kromom. Ova kombinacija osigurava svjež izgled. U svakom slučaju, dobro razmislite o metalima koje ćete koristiti u kombinaciji sa sivom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju