Bakterije, već znamo, vole se skupljati u kupaonici, no mjesto na kojem ih ima najviše nije ono na koje bismo prvo pomislili – WC školjka. Najdraže mjesto gomilanja bakterija jedna je druga površina koja se kod čišćenja kupaonice nerijetko zanemaruje.

Najprljavije mjesto u kupaonici je – pod. Odmah nakon što je pod očišćen na njemu može biti oko tisuću bakterija po četvornom centimetru, a sat vremena kasnije može ih biti i milijun.

Najmanje jednom tjedno temeljito operite pod, bit će dovoljno da lavoru vode dodate jedan do dva čepa sredstva za čišćenje

Pod ne samo da je najveća površina u kupaonici nego je nerijetko i zanemaren kod čišćenja. S obzirom na to kolika se prljavština, koju donesemo izvana, na njemu skupi, kao i vlasi kose, mokri ručnici i tepisi i ostaci kozmetičkih proizvoda nije čudo da je pod u kupaonici tako popularno mjesto za razvoj bakterija.

Jedna od najčešćih bakterija na kupaonskom podu je stafilokok, koji može završiti na našoj koži, i koliformi, koji su pronađeni u našim crijevima. Također je pronađena bakterija Escherichia coli koja može uzrokovati grčeve i proljev.

Koji je najunčikovitiji način čišćenja kupaonskog poda? Najmanje jednom tjedno temeljito operite pod, bit će dovoljno da lavoru vode dodate jedan do dva čepa sredstva za čišćenje. Barem jednom godišnje očistite pod intenzivnim ribanjem – za to ćete se morati spustiti na koljena, ali taj fizički napor isplatit će se.

Imate li čistač na paru on će biti najbolji izbor za pranje poda naročito ako imate malu djecu jer ovaj čistač ne zahtijeva dodatna sredstva za čišćenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju