Prva epizoda serije “La Femme Nikita”, nastale prema istoimenom francuskom filmu redatelja Luca Bessona, premijerno je prikazana 13. siječnja 1997. godine.

Galerija Roy Dupuis (Michael) i Peta Wilson (Nikita) Roy Dupuis Peta Wilson +2 Roy Dupuis

Ova televizijska adaptacija filmskog hita svoju popularnost može zahvaliti i sjajnoj kemiji između glavnih gLumaca, Australke Pete Wilson i Kanađanina Royja Dupuisa.

Peta Wilson Peta Wilson (Foto: Profimedia)

Kemija je bila instantna. To nije nešto na čemu možeš raditi. Kad sam prvi put vidio Petu, djelovala mi je vrlo zanimljivo, puno energije i originalno, priznao je svojevremeno Roy koji je utjelovio lik operativca Michaela Sameula, Nikitinog mentora.

Kroz pet sezona i 96 epizoda pratili smo dramatične obrate u životima ovih operativaca tajnog Odjela 1, ali i razvoj njihove ljubavne priče. Naoko neosvojivo srce hladnokrvnog Michaela uspjela je otvoriti upravo Nikita.

Roy Dupuis Roy Dupuis (Foto: Profimedia)

U jednoj epizodi Walter kaže da je Michael prije bio mrtav, a sada je živ. Nešto je drugačije u njemu. Mislim da je Nikita razlog zbog kojeg je Michael oživio. Nisam ga želio glumiti kao nekog pobjednika. Netko tko ubija toliko ljudi ne može se lako smijati. Barem ne kao ostali. On je netko tko sa sobom čitavo vrijeme nosi smrt. Težak dio ove uloge bio je njegov perfekcionizam. Michael je morao biti pomalo nestvaran. Zato sam pažljivo dozirao njegove pokrete i geste. Odlučio sam ih se riješiti kako bih uspio dočarati svu težinu njegovom perfekcionizma, objasnio je Roy.

Peta Wilson Peta Wilson (Foto: Profimedia)

Peta Wilson oduvijek je imale samo riječi hvale za svog kolegu, ali i puno šala na račun njegovog (dobrog) izgleda.

Znaš li zbog kojeg razloga obožavatelji toliko vole tvoju seriju, upitala ju je u jednom talk showu voditeljica. Znam, eno ga iza u garderobi, uskoro će doći na intervju, kazala je misleći na Royja. Stvarno je šteta što nije zgodan, našalila se Peta kad joj se glumac pridružio tijekom istog intervjua.

Dugih 18 godina nakon završetka serije, Peta i Roy rijetko se pojavljuju u javnosti. Peta je posljednji film snimila 2015. godine i otada živi povučenim životom.

Naočiti 56-godišnjak živi i radi isključivo u Kanadi. Iako je svoj imidž znatno promijenio, obožavatelji serije "Nikita" iza brade i duge sijede kose odmah lako prepoznaju svog omiljenog glumca.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju