Nikkole Paulun, samohrana majka dvoje djece, na Facebooku je otkrila da koristi jednu zanimljivu odgojnu mjeru koju neki ipak ne odobravaju

Usvajanje ideje jednakosti muškaraca i žena na svim područjima počinje od malih nogu, a to je svojim primjerom dokazala Nikkole Paulun, samohrana majka 6-ogodišnjeg sina Lylea i 1-ogodišnje kćerkice Ellie. Na svom Facebook profilu objavila je fotografiju sina koja ja izazvala veliku pažnju zbog statusa koji je napisan uz nju i kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku teksta.

Većina žena s oduševljenjem je reagirala na ovu odgojnu mjeru i pohvalila Nikkole zbog želje da u svog sina odmalena usadi osjećaj jednakosti.

'Podučavam sina kuhanju i obavljanju kućanskih poslova. Zašto? Zato što kućanski poslovi nisu samo za žene. Zato što će jednog dana možda živjeti sam, znat će kako prati rublje i neće svaku večer jesti hranu iz dostave. Zato što će jednog dana možda nekoga poželjeti impresionirati jelom koje je sam skuhao. Zato što će jednog dana možda imati suprugu i djecu i doma će odrađivati svoj dio obaveza.

Zato što ja pripadam generaciji ljudi koji se žale zbog toga što nas u školi nisu naučili kuhati, vezati kravatu, plaćati poreze. Zato što podučavanje mog sina u tome kako da postane produktivan član društva izvan i unutar doma počinje sa mnom. Zato što je u redu pustiti svom djetetu da bude dijete, ali ipak ga putem naučiti životne lekcije.

Moj sin nikada neće biti previše muško da bi kuhao ili čistio. Bit će muškarac koji će ući u kuću nakon što je promijenio gumu na automobilu kako bi provjerio svoju pečenku. Muškarac koji zna pospremiti veš nakon sušenja i pokositi travu. Roditelji, zapamtite da je muškarac koji vjeruje da ne treba kuhati ili spremati za sobom jednom bio mali dječak kojeg nitko nije podučio drugačijem načinu života.'

Većina žena s oduševljenjem je reagirala na ovu odgojnu mjeru i pohvalila Nikkole zbog želje da u svog sina odmalena usadi osjećaj jednakosti kada su u pitanju svakodnevne obaveze.

Međutim, našlo se i negativnih komentara. Djeca nisu tvoji robovi i nisu tu zato da rade poslove koje ti ne želiš napraviti, napisala je jedna ljuta mama.

Trebaju li muškarci sudjelovati u obavljanju kućanskih poslova?

glasova:

On nije moj rob. Ja uživam u većini kućanskih poslova i sve ih odrađujem, moj sin mi samo pomaže i tako zarađuje i za svoj džeparac, odgovorila je na kritiku, a brzo je stala na kraj i komentarima muškaraca koji su doveli u pitanje vjerodostojnost njezinih namjera.

Hoćeš li svoje kćeri naučiti da obavljaju poslove po dvorištu, mijenjaju gumu, kose travu ili ćeš dati tipičan odgovor da su to muški poslovi, upitao je jedan od njih.

Moja kći će znati kako se rade sve te stvari. Sada je premlada da bi to naučila, ali moja djeca su odrasla gledajući me kako obavljam te poslove jer sam samohrana majka, zaključila je mlada mama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju