Razočarana čitateljica koja u životu ima sve osim, kako tvrdi, ljubavi kupila je psa kako bi dobila ljubav i stavila Nikolinu pred težak zadatak. Mnogi u ljubimcima pronalaze sreću, no zamjenu za muškarčev zagrljaj? Provjerite Nikolinin ofgovor!

Draga Nikolina, imam izazov za tebe. Imam 25 godina, svaki dan treniram, radim, diplomirala sam, život mi je ispunjen ljubavlju prijatelja i bližnjih, zdrava sam i sve na prvi pogled djeluje savršeno. Jedina stvar u kojoj nemam sreće je ona najvažnija, a to je ljubav. Bilo je tu i uspona i padova, ali pretežno padova!

Posebno se to odnosi na činjenicu da su me uvijek oblijetali muškarci koji su u meni vidjeli objekt svoje požude. Dapače, nisam koketa, niti sam ikada tražila takvu vrst zabave. Nekako bi se uvijek desilo da mi nakon kratkog vremena priđu s pričom da nisu za vezu, da sam im jako draga, ali ništa više. Ili, kao u nedavnom slučaju, pojavi se muškarac koji osjeti nešto više prema meni, no oženjen je.

Nakon godina razočaranja, odustajem od iščekivanja i odlučila sam kupiti psa kojeg sam oduvijek željela, jer bar sam u tome sigurna da ću imati u životu nešto, psa, koji će me bezuvjetno voljeti, biti vjeran i udaljavati takve nakaze od mene. Naime, radi se o rotvajler. Moji roditelji sada vide nakazu u meni, jer ljubav pokušavam nadomjestiti kućnim ljubimcem, a njihovih komentara 'da nađem nekoga i osnujem vlastitu obitelj poput svoga brata mi je dosta.
Sada me zanima dijeliš li i ti njihovo mišljenje?
Unaprijed zahvalna.

Draga moja,

Prvi puta pišem tekst iskreno se čudeći sama sebi da to uopće radim. Iskreno se nadam da si pitanje poslala iz čiste zabave smijući se unaprijed mom odgovoru punom suosjećanja i komparativnih paralela. Ako nisi, ukoliko zaista imaš problem o kojem pišeš, pokušat ću blago izreći svoje mišljenje…

Kataloški izbor muškaraca postoji, ali takvi momci neće pružiti ljubav i vjernost. Garancija s njima dolazi, ali traje onoliko koliko i tvoja likvidnost.

Imaš 25 godina, lijepa si (citiram te), fakultetski obrazovana, iz brižne obitelji, nisi traumatizirana… Ne živiš na Tibetu u izolaciji s tri ljame i Tibetanskim ovčarom, nije te odgojila vučica kao Romula i Rema, ne pretvaraš se pri punom mjesecu u vukodlaka, i ne zavijaš na mjesec…? Imaš normalne socijalne kontakte, družiš se s ljudima, smisleno glasove artikuliraš u slogove i riječi, spajaš ih u rečenice s poantom. Ne misliš da proces hranjenja najprije uključuje ubijanje plijena? U ČEMU JE TVOJ PROBLEM??!!

Iz svega navedenoga, i uzevši u obzir tvoj habitus, a posebice nježne godine, draga djevojko, jedina zamjena s kojom bi se ti u životu trebala zadovoljiti jest - zamjena za šećer! I to samo ako je riječ o vrhunskom proizvodu.

Zamjena za ljubav? WTF? Sa psom?

Sigurna sam da je tvoj jednoipolgodišnji ljubimac jedno divno mlado živo biće vrlo muževnih karakteristika (rotvajler!), da se osjećaš sigurno pored njega, zanemarivši činjenicu da je moooožda malkice premlad za tebe budući da još nije niti ušao u pubertet, da ti pruža beskrajno puno ljubavi i zadovoljstva (ne mislim pritom na ništa opsceno), da te nikada neće iznevjeriti te da te zahvalno gleda svaki put kada mu baciš neku kosku (doslovno), ali razmisli još jedanput o ovih nekoliko rečenica koje si mi napisala.

Nije sporan pas, dapače, niti životinja kao takva. Neki, naime, veću sreću pronalaze promatrajući tarantulu u terariju, ili u hranjenju krokodila, nego tvoje uvjerenje da si sa tim potezom namirila svoje duhovno biće, ljudsku potrebu za socijalnim kontaktom s pripadnicima iste(!) vrste, u krajnjem slučaju i potrebu za dodirom, seksualnim odnosom, potrebu za osnivanjem obitelji, stvaranjem genetske ekstenzije svoje loze.

Misliš li zaista da si jedina?!

Kažeš, muškarci su u tebi vidjeli samo sredstvo za zadovoljenje svojih najnižih potreba, samo mesnati objekat kao cilj njihove nezasitne i grješne požude.
Tri (3) upitnika???

Misliš li da si s takvim iskustvima zaista unikatna, endemski primjerak u moru žena koje muškarci iz prve vide kao životne družice, majke njihovih potomaka, i supruge čiju bi sarmu jeli ostatak života? Halo?!

Ili, idemo zaigrati za protivničku momčad… Koliko si ti emocija pripadnika tzv. jačeg spola obezvrijedila i odbacila? Koliko ih je nakon prve kave/šetnje/pa hajde, i seksa bilo razmatrano u svrhu bračne kandidature..?

Koliko ih je zadovoljilo tvoje visoke kriterije? Ili misliš da te činjenica da ih nisi željela odbaciti bas prvu večer, nego si se željela zabavljati s njima još neko vrijeme kao mačkica s ranjenim mišićem, amnestira od istovjetnog grijeha? Je li tvoj 'grijeh' utoliko manji što je njegovo izvršenje duže trajalo?

Misliš li da si s takvim iskustvima zaista unikatna, endemski primjerak u moru žena koje muškarci iz prve vide kao životne družice, majke njihovih potomaka, i supruge čiju bi sarmu jeli ostatak života? Halo?!

Željela bi ljubavi amputirati njezin najuzbudljiviji dio – njezinu neizvjesnost. Nepredvidivost, nevjerojatnost, začudnost… Htjela bi je svesti na igranje po pravilima, prema strogo ispisanom priručniku za upotrebu, s kataloškim izborom kandidata…?

Kataloški izbor postoji, ali ti takvi momci neće pružiti ljubav i vjernost. Garancija s njima dolazi, ali traje onoliko koliko i tvoja likvidnost. Opusti se draga Zadranko, pomazi svojeg ljubimaca koji bi samo i jedino to trebao i ostati. Voli ga kao četveronožnog prijatelja, ako baš želiš, i kao člana obitelji (jer koliko god se mi tome racionalno opirali, oni to na kraju i postanu, i njihove afinitete razmatramo jednakopravno prilikom, recimo, izbora mjesta za godišnji odmor, ali to je već neka druga tema…).

Ljubav ne dolazi po narudžbi, u vrijeme koje mi zamislimo kao prikladno, nego kada nam se zvijezde tako poklope. Neka te ne vrijeđa što muškarci primjećuju tvoju atraktivnost, okreni to u vlastitu korist, daj im vremena i prostora da shvate da si još atraktivnija u duhovnom smislu.

I, na kraju, umiri svoje, s pravom zabrinute roditelje, I reci im da se ne brinu da će troškovi za depilaciju unuka biti poviši… I da im haljinice neće morati tražiti na odjelima za kućne ljubimce..

Pozdrav, sretno!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju