Seks u troje za mnoge je samo privlačna misao koju neće pokušati ugurati u bračnu postelju, no hrabri i samosvjesni te spremni na eksperimentiranje okušat će se u dovođenju ljubavnika u svoj krevet. Čitateljica je isprobala, a Nikolina Pišek prokomentirala

Imam supruga i već smo nekoliko godina u braku, super nam je i nedavno smo osvježili svoj seks jer smo otkrili kako nam je privlačna ideja o seksu u troje. Već malo više od godinu dana imam dva ljubavnika s kojima se redovito sastajemo i uživamo. Trebam li se opustiti i uživati ili bi trebali ipak malo usporiti s ljubavnicima? Napominjem da nas to oboje privlači i nemamo problema s ljubomorom ili nepovjerenjem.

Pozdrav
Marija

Draga Marijo,

neću nastaviti sa 'milosti puna', iako je očito imaš prema sofisticiranim seksualnim potrebama svog muža i nekolicine ljubavnika. Ne, draga, ne želim te kritizirati, ni najmanje, nego samo razbiti tremu pred ovakvom situacijom koja mi dolazi na zaslon laptopa po prvi puta.

Nemoj se ljutiti na narednoj opasci, ali meni se čini da je tvoj stav sasvim zreo i formiran. Je li moguće da tvoje pitanje apostrofirano kao retoričko? Da samo tražiš potvrdu, opravdanje ili odobravanje za svoje djelovanje? Postoji li u tvom pitanju zrnce sumnje možda zasnovane na nekim tradicionalističkim nazorima ili je riječ o još jednoj naznaci ekshibicionizma?

Štogod da bilo, draga moja, tiče se samo tebe, odrasla si osoba koja je svjesna svojih postupaka i posljedica koje oni mogu izazvati, ako ti se dopada situacija u kojoj se nalaziš - go for it!

Nemoj pitati mene, jer ja se ne nalazim u tvom krevetu, susjeda (osim ako njega ne želiš tamo), ili nedajbože majku jer, bojim se, da ćeš se tada suočiti s horizontom koji je mnogo ograničeniji od tvoga.
I ne daj da te obeshrabre puritanski pogledi na predmet koji obrađujemo, pa tako ni, priznat ću, niti moj...

Za mene, katolički odgojenog agnostika iz konzervativne obitelji ovakve teme nisu postojale. Žene u mojoj obitelji generacijama čuvale su pomladak koji je odrastao odijeljen od svega što su smatrale opscenim kao Sovjetski Savez od razularenog zapada željeznom zavjesom. Naša se djetinja nevinost utopljena u umirujuće more neznanja čuvala do točke kada su svi roditeljski napori postajali uzaludni - do odlaska u školu. Tada su se anđeli naglo strmoglavili krila otežanih teretom novih saznanja, i ja sam, sjećam se, dugo svijetom lutala kao prizemljeni Hamied, iliti serafin čuđenja. Ako moja majka čita ove retke, iako sam gotovo posve sigurna da ne, jer kao i svaka treća pripadnica svoje generacije gaji zazor prema elektroničkim pomagalima bilo koje vrste - imat će razloga za ponos.

Naime, godine plašenja strašnim mukama od demona u ponorima pakla urodile su plodom. Dok su se neke moje prijateljice časkom preobrazile u Zaharaele, odnosno serafine prepuštanja (nadam se da mi neki religiozni čitatelji neće zamjeriti vulgarizaciju istaknutih pripadnika anđeoskog roda, ali oni su ovdje samo poslužili kao alat za formiranje pjesničke slike), ja sam zadržala svoj distancirano-isposnički pogled na tjelesnost.

Kasnije, dok sam tješila uplakane prijateljice uvjerene da su zatrudnjele jer su bile malo strastvenije isprepipane pod velikim odmorom, bila sam sretna da sam istraživanju pristupila prvo na teoretskom nivou, za razliku od njih, lakomislenih i ne toliko božjim gnjevom ustrašenih.

>> Bez seksa zbog prljavog ženskog rublja

U godinama koje su uslijedile moji karmelićanski stavovi su se pomalo transformirali u neke druge, pristalije svjetovnom životu i mojim naglo proširenim horizontima. Kroz godine koje su dolazile moje sumnje naspram postojanja pakla bile su sve veće, i moje poimanje vječnog ognja poprimilo je prizvuk hinduističkog tumačenja. Da pojasnim, za hinduiste je sasvim dopuštena teza da je pakao zapravo metafora za nečistu savjest. Napustila sam religiozne postulate, ali neki duboko usađeni kršćansko-čistunski sram i nelagoda su ipak ostali.

Ali, čemu tolika ispovijest koja nema nikakve veze sa tvojim pitanjem...?

Kao prvo, odgovor znaš i sama. Pismo koje si mi uputila ne odiše dubiozama. Ova privatizacija prostora je samo trebala poslužiti tome da ti naglasim da, iako su nam polazišne točke i neki pogledi različiti, ne znači da ne odobravam tvoj izbor. Zato što je tvoj, i zato što se s njim dobro osjećaš.
Ja vjerojatno nikada neću imati tvoju odvažnost, ali to ne znači da ću biti za nešto zakinuta - ja se naprosto u tvojoj koži ne bih osjećala dobro, kao niti ti u mojoj.

I zato su sreća i zadovoljstvo, i njihovo poimanje sasvim individualna stvar. I nemoj nikada potpadati pod utjecaj lažnih moralista i navodnih dušobrižnika... Vjeruj mi, oni imaju sasvim dovoljno posla da počiste pred svojim vratima.

Vodi se svojim uvjerenjima, ne radi ništa protiv svoje volje i budi sretna...

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Sve Nikolinine kolumne pročitajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju