Kako zadržati njegovu pažnju? Pitanje je to koje je zanimalo našu strasno zaljubljenu čitateljicu koja, priznaje, ne smije poduzeti gotovo ništa, a voljenog želi zadržati zainteresiranog. Provjerite što joj je savjetovala Nikolina

Neću dužiti s objašnjavanjem situacije... Trebam samo jedan mali savjet. Kako (manje-više suptilno) zadržati nečiju pažnju i ne dopustiti da nestane interesa? Strasno sam zaljubljena u nekoga s kim ne mogu biti ovog časa (ali u budućnosti bih mogla). Trenutačno se nalazim u takvoj situaciji da ništa izravno ne smijem poduzimati, no vidim da nije posve ravnodušan pa bih ga nekako htjela držati zainteresiranog dok ne dođe taj čas kad možemo biti zajedno.
Znam da sam dala premalo informacija, no da krenem objašnjavati, netko bi se mogao prepoznati :)

Razgovor koji mi se dogodio danas:

Ja: Molim vas, gospodine, zovem već po ne znam koji put, pokušavam dobiti informaciju koju ste mi dužni dati, jer je to u okviru opisa vašeg radnog mjesta, po toj definiciji ja bih trebala biti vaš cijenjeni klijent, nakon ne znam ni ja koliko poziva ne uspijevam doći do podatka...

Nisam sigurna, ali čini mi se da u tvome slučaju nema govora o uzajamnoj zaljubljenosti. Taj me dio priče i ne uzrujava toliko. Gledajući oko sebe, priča o obostranoj zaljubljenosti u počecima veze ionako je uglavnom utopija

On: Ispričavam se, gospođo, sada ću pokušati vidjeti u čemu je problem...

Ja: Pokušati...?! Nemojte me krivo shvatiti, razumijem ja manje-više sve, da nije vaša krivica, nego greška u vašem sistemu, da nema smisla sada derati se na vas, psovati vam rodbinu i slično, ali shvatite me, sada sam već pomalo frustrirana i ljuta sam do bola.... Kako da zadržim vašu pažnju i koncentraciju....?

On: Stanite u red gospođo. U braku sam već deset godina....

Vjerojatno da znam odgovor na ovo pitanje, sada bih lješkarila pod nekom palmom na Sejšelima (grozno stereotipno, ali što ću, takva sam...) i gledala odraz svog zadovoljnog lica u blistavoj površini koktela u ruci. Knjiga se prodaje kao luda. Svijet je jedno bolje, tolerantnije mjesto. Nema prevara, razvoda, oko mene samo gugutavi parovi, i nakon petnaest godina zaljubljeni kao i prvog dana...

Ljubav je filozofski pojam, svi se mi kao vrtimiševi krećemo u nekim vlastitim krletkama, u nekim malim intimnim mikrokozmosima, i čini mi se da ne postoji univerzalan savjet. Čak ni nakon studiranja nekih knjiga stvari nisu puno jasnije. Možda sam čitala krive: "Ljubav, psihologija jednog fenomena" - Lauster, "Umijeće ljubavi" - Fromm. Možda... Ali, koje su onda prave...?

Nisam sigurna, ali čini mi se da u tvome slučaju nema govora o uzajamnoj zaljubljenosti. Taj me dio priče i ne uzrujava toliko. Gledajući oko sebe, priča o obostranoj zaljubljenosti u počecima veze ionako je uglavnom utopija.

Najbolje je da ga vežeš lisicama za radijator, a ako nekim čudnim spletom okolnosti ipak uspije umaknuti, pucaj mu u koljena. To bi ga trebalo zadržati na mjestu

Uvijek je jedna strana više zagrijana i zaljubljena (u ovome slučaju ti, a možda se i varam...?), dok druga strana to dijalektički podnosi i prilagođava se onom prvom. Balans se možda putem i dogodi, a možda i ne. Kao i svako vezivno tkivo, tako se ni ovo ne smije opterećivati s previše oprečnih sila da ne dođe do zamora materijala i pucanja.

Bilo kakvo teoretiziranje nema smisla, primjenjivo je jedino u okviru lepršavih talk showova u jutarnjem terminu (dok autori sjede na spomenutim Sejšelima i pokušavaju spasiti svoj poljuljani brak), a savjete upijaju svi oni, ili SVE MI koje smo odrasle na bajkama o Trnoružici...

Da ti iskreno odgovorim na pitanje: u ovom trenu mi padaju na pamet dvije stvari koje će pouzdano zadržati objekt tvoje požude i ljubavi uz tebe. Recept je apsolutno pouzdan i kontrola je u tvojim rukama. A to si i željela, zar ne...?

Najbolje je da ga vežeš lisicama za radijator, a ako nekim čudnim spletom okolnosti ipak uspije umaknuti, pucaj mu u koljena. To bi ga trebalo zadržati na mjestu. Kao prilog svojoj tezi, prilažem dva edukativna video materijala koja možeš nabaviti u svakoj boljoj videoteci: 'Misery' Roba Reinera ili "Boxing Helena" Jennifer Chambers Lynch. Ako si više čitalački tip, i želiš sama stvoriti svoje vizualizacije, umjesto da ti sve serviraju na pladnju, onda bi trebalo biti dovoljno posegnuti za novelom "Misery" Stephena Kinga. Pravi mali rudnik spasonosnih ideja...!

Draga moja, čini mi se da si u problemu... Na stranu to što pripremaš ražanj, dok kunić veselo trčkara po šumarku i, kako mi se čini, upražnjava radost življenja općeći s drugim ženkama.

U problemu si istog trena kada počneš promišljati o tome kako nekoga zadržati, KAKO mu biti interesantna, KAKO pretrčati ostale ženke u krdu, KAKO eliminirati potencijalne opasnosti i distrakcije, KAKO zadržati kontrolu, KAKO razviti mehanizme koji bi ti omogućili supervising u svakom trenutku..

Čini mi se, draga moja, da si ti ovdje na početku jednog kafkijanskog preobražaja (koliko god to sada jeftino zvučalo) u nametljivo, dosadnjikavo i pomalo naporno, možda i servilno biće, čija nasušna potreba da se svidi i bude voljeno, poništava njegov karakter.

On bi ga, s druge strane, trebao činiti jedinstvenom i unikatnom jedinkom, i po tome, zanimljivom i potrebnom drugim jedinkama (čitaj muškarcima, u ovom konkretnom slučaju). Stvorenje toliko opsjednuto svojom Ljubavlju, da objekt te ljubavi postaje na kraju nebitan.

Isisan do posljednje kapi krvi, od silne "ljubavi", od silnih analiza, paranoja, iščitavanja nepostojećih signala, seciran do te mjere da čak i bezazlene situacije poput zadržavanja u toaletu postaju predmetom spora.'Opet si se tuširao, čak si i gaće promijenio, u čemu je stvar, priznaj?!" ...Ili... 'Ti si krenuo vježbati...? TI? Pa kakva je to sad opsjednutost izgledom, uvijek si ponosno nosio šlaufove pod majicom. Imaš neku DRUGU..?!'

Prije no što shvatiš, ulovit ćeš se u konstantnom pretraživanju džepova, pretinaca, kaslića, mail boxova, inboxa, junkmailova, sent foldera, ispisa poziva, platnog prometa, radijusa kretanja, analizirat ćeš čak i intonaciju kojom hrče, je li mrtav-umoran, kao iscrpljen od strastvenog seksa (ne s tobom), ili spava samo jednim okom, čekajući nečiji poziv.

Sumnjičavo ćeš zagledati svako žensko biće mlađe od sedamdeset, nesvjesna da danima ne presvlačiš masnjikavu pregaču i da ti izrast postaje sve veći. Nesvjesna da, čak i pod uvjetom da se pretvoriš u stvorenje s milijunom očiju uperenih u svim smjerovima, NE MOŽEŠ nekoga natjerati da te voli i da mu budeš interesantna.

Ne na taj način...

Put u pakao popločen je dobrim namjerama.
Uživaj u životu, draga moja. Jedino na taj način ne možeš ništa izgubiti. Uživaj u dobrim vibracijama koje odašilješ, ne zatvaraj se u uznemirujući krug opsjena i lažnih nadanja, budi to što jesi, i ako nekome nisi dovoljno interesantna da zadržiš njegovu pozornost - nije ni vrijedno pokušavati. Iz gore navedenih razloga.

Sretno u pronalaženju iskrene ljubavi.

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju