Zabrinuta čitateljica je zapela u vezi bez seksa koja uništava njezino samopouzdanje. Nikolina je uzela stvar u svoje ruke i pokazala na 'živom' primjeru što učiniti kada te voljeni muškarac ne želi

Draga Nikolina!

U vezi smo tek 8 mjeseci, ali već se javio problem! Moj dragi nije zainteresiran za spolne odnose u istoj mjeri kao ja. Ja bih željela odnose barem 3 puta na tjedan, ali on se ograničio na jednom. Oon me voli, voli provoditi vrijeme sa mnom i sve funkcionira u najboljem mogućem redu. Što učiniti? Nemojte mi samo savjetovati seksi donje rublje i takve stvari, jer to ne pali. Unaprijed hvala na odgovoru!

Žene su jako 'trpne', prag tolerancije raste im naočigled iz dana u dan , svijaju se kao vrbe na uraganu i skrivaju istinu od sebe i bližnjih kao političari poreznu karticu.

Koliko je sretnih parova na svijetu? Koliki je broj sretnika koji su definitivno pronašli svoj odraz u nečijim očima i bili zadovoljni onim što vide...?

Koliko treba biti zahtjevan, koliko popuštati, koliko sklapati kompromise, koliko bola i razočaranja otrpjeti...?

Ja to ne znam. Ne zna niti jedna od mojih prijateljica. Svaka ima neku svoju teoriju o vezama koju, posve zanemarujući ono što je rekla prije godinu dana, prilagodi svom trenutačnom stanju. I primijetila sam, sve su jako 'trpne', prag tolerancije raste im naočigled iz dana u dan, svijaju se kao vrbe na uraganu, okreću se niz vjetar u strahu da ne ostanu popišane vlastitim teoretiziranjem, primorane da objave kapitulaciju i neuspjeh aktualne nimalo idilične veze.

Skrivaju istinu od sebe i bližnjih kao političari poreznu karticu. Bojim se da ni s frajerima nije drukčije. Moj prijatelj, inače zgodan dvadesetinešto-godišnjak, u naponu snage, kako to dečki u tim godinama obično i bivaju, godinu dana borio se s (identično tvojim) odbijanjem djevojke koju je obožavao.

Ako mislite da odbijanje partnera utječe samo na žensko samopouzdanje - varate se. Samo, prema empirijskom dokazu, za razliku od laboratorijskog uzorka sačinjenog od mojih prija koje su tugu utapale na beskonačnim analitičkim kružocima zdvajajući o svojoj neviđenoj ružnoći, naš vrli mužjak odmah se latio posla.

Što nije mogao pronaći u vlastitom brlogu, tražio je izvan njega, i dalje podjednako (da,da...!!???) zaljubljen u svoju partnericu. Kraval koji je uslijedio teško bi bilo i opisati. Lančana reakcija - ona saznaje, izbacuje ga, on se kaje, pokajnički ponizniji od Lassie plazi natrag, dva dana relativnog mira i sve ispočetka... Luđački perpetuum mobile. Godinu dana pakla, petnaestak izgubljenih kilograma, što s jedne što s druge strane, dvije umiješane i zaraćene tetke, nekoliko gnjevnih ljubavnica, jedna vračara i jedan angora bež zec koji traži udomitelja - epilog je priče s neusklađenim libidima.

Da razjasnimo odmah, jer sada je sve jasno ko dan - cura je sasvim u redu. Zdrava i potentna kao vjeverica. Naprosto, nije ju više privlačio. Nakon nekoliko godina veze prestala je gledati u njemu frajera koji ju je palio na početku, voljela ga je više bratski nego strastveno, i svojim neshvaćanjem i neprihvaćanjem istine produžavala mučni uspon na Golgotu.

Sada ima frajera, i na užas mog prijatelja, čini nam se da je refren 'Don`t you wish your girlfirend is freak like me?' pisan po njoj. Ok, nije ni kod njega baš tooolika suša....

Draga moja, voliš li ga, imate nekoliko opcija.
Prva. Isključiti eventualni medicinski problem. Mogućnosti su različite, ali napamet mi pada jedna banalna, ali vrlo moguća, npr. hipotireoza. Nije loše provjeriti štitnjaču. Možda je strast među plahtama samo nekoliko tabletica dalje...

Druga. Depresija, previše posla, financijski problemi, bolest u obitelji, neki gubitak - ukratko, ako je to slučaj, ti bi to trebala najbolje znati. I pomoći mu....problem najčešće nastaje kada strane postanu zatvorene za kompromise, i zauzmu konačan STAV o tome kakav bi seks trebao biti.

I, da... inzistiranje na rješavanju problema zadržava naglasak na tom problemu i stvara pritisak, koji dodatno ubija libido. Ne znaš što je gore, rješavati ili ne rješavati...
U tom slučaju - vrijeme je na vašoj strani.

Treća. Njegov libido je slabiji od tvog. Urođeno. I neizlječivo. Sretna je okolnost da će s vremenom nesrazmjer među vama biti sve manji, jer ako je vjerovati Beigbederu ili Houellebecqu, ili iskustvima mnogih dugogodišnjih parova - strast blijedi.

S vremenom, imat ćeš čovjeka koji te voli i kojeg voliš, bez razarajućih tenzija i strasti, moći ćete se posvetiti hobijima, npr. izradi makramea, vrtlarstvu ili uzgoju patuljastih pinčeva.

Ako te opcija da se tvoj CACIB mužjak natječe u best of bread kategoriji ne baca u trans, bježi koliko te noge nose!

Četvrto. Ne sviđaš mu se dovoljno. Nema želju dirati te, hidraulika mu na prizor tebe u halterima ne poludi. I dalje sasvim trezveno razmišlja gornjom glavom.
Ponekad vrijedi ona - do konačnog odgovora ponekad nas dijeli sam pitanje...
Pitaj, pa makar čula ono što NE želiš čuti, ako prekinete agoniju u koju se pretvorila vaša veza - oboje ste na dobitku.

Uživaj u životu punim plućima i sretno!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju