Ženama laska muškarčeva slatkorječivost, no u samo nekoliko sekundi pripadnice ljepšeg spola jako dobro znaju stoji li pred njima materijal s kojim bi se trebalo pozabaviti ili ne! A zašto su muškarci toliko slatkorječivi otkriva Nikolina Pišek

Koji je to vrag u nama muškarcima pa da smo takvi, slatkorječivi kreteni? Svi smo od nečega satkani i nekako stvoreni, no je li to u našoj prirdi ili možda nije iako zvuči kao da je?
Ivan


Ja nekako ne mislim da su svi muškarci slatkorječivi kreteni. Neki su, naprosto, samo kreteni...
Evo, već nekoliko mjeseci sa svojom Prijom raspredam njezin slučaj. Naime, moj slučaj niti nije bitan. Ja sam sebe prestala smatrati slučajem i analizirati se. Meni je, barem zasada, ovako dobro...

A dobro ti može biti samo ako si nezavisna, ako od nikoga ne potražuješ ništa. Jer čim kreneš u potraživanje, čim oformiš svoja očekivanja spram nekoga, čim se staviš u zavisan položaj, krenu problemi...

Elem, moja draga Prijateljica ima doma primjerak iz druge rečenice teksta. I ja mu užasno zamjeram da barem nije slatkorječiv. Nevjerojatno kako u određenim situacijama neke, nazovimo ih, loše osobine - postaju prednosti!

>> Seks i sloboda vs. prljave čarape i dlake u kadi

U njihovom slučaju, ta zlosretna slatkorječivost bila bi jedina pozitivna instanca njihove veze, jer ona, zgodna markantna brineta, osim što ga sasvim bezrazložno voli, ne bi za sebe mislila da izgleda kao križanac hobita i četkorepog penjaša. On joj, naime, nikada nije rekao da je lijepa. NIKADA! Pa što onda radi s njom?

Mi uglavnom volimo kada ste vi slatkorječivi, no nemojte se zavaravati i misliti da vam to jako pomaže

Nikada joj nije rekao da je voli. Nikada. Nikada nije bio spreman prevrnuti pola svijeta da bi bio s njom. Ma što pričam, nije spreman izaći iz kvarta da joj ikako ugodi?!

On je svoj egoizam doveo do savršenstva. Radi isključivo stvari koje odgovaraju njemu, i svaku požrtvovnost s njezine strane prihvaća kao nešto što se podrazumijeva, nešto što mu organski pripada. Nikada mi nije bilo jasno kako je on nju osvojio. Oduvijek sam mislila da u toj, početnoj fazi, malo slatkorječivosti nije naodmet. Lijepo je čuti pokoji kompliment, pa makar znala da je izrečen samo zato da te izbije iz gaća...

Pretresajući njihov slučaj po milijunti put, zaključile smo da je ona žena koja ne shvaća da joj se netko upucava sve dok joj noge nisu iza ušiju. A tad je već prekasno...

Nedavno se rasplakala kada sam joj ispričala da ima jedan slatki mali koji je spreman sjesti u prvi avion i doći na petnaest minuta samo da me vidi i otići prvim sljedećim letom. Rasplakala se nad mojom sapunicom kao pola Hrvatske nad Šeherezadinom, od čistog ganuća i sreće, uz konstataciju da ona to nikada nije, niti će ikada doživjeti. E, pa sad ti reci, moj Ivane, zar je slatkorječivost tako loša???

>> Što više volimo čuti: 'Volim te ili 'J... se'?

Mi uglavnom volimo kada ste vi slatkorječivi, no nemojte se zavaravati i misliti da vam to jaaaako bitno pomaže. Mi uglavnom nakon nekoliko prvih sekundi ZNAMO jeste li vi materijal s kojim bi se trebalo pozabaviti ili ne... Ok, nekada - zapravo, vrlo često, i pogriješimo. Ali to je drugi par cipela i neka druga tema.

Mi vas naprosto puštamo da nam udvarate i govorite nam slatke besmislice, ponekad desetak minuta, ponekad sat, dva, ponekad mjesecima... Jer nam to paše! Hej!! Nemojte misliti da su sve žene bedaste i da ih sa ponekim promućurno sročenim eufemizmom možete baciti na koljena.

I ne mislim da su samo muškarci kreteni.
Kada je u pitanju ljubavna igra, svi smo mi podjednako i anđeli i demoni, i svetice i kurve, i jin i jang, i rock i klasika. Svi smo mi samo krvavi ispod kože.

I svi izigravamo frajere i fajterice, dok ne dođe netko tko nam uzme mjeru, razoruža nas, ostavi bez garda, i, ako želi, bez pola muke napravi iz nas ovce. Ali sretne. Koje se bore za svoje legitimno pravo na glupost. I, uz malo sreće, pronađu nekoga koji tu njihovu glupost neće zloupotrijebiti.

Zato, Ivane, ne brini. Tvoja savjest može biti mirna. Kad tada naletjet ćeš na neku koja će ti se napiti krvi, i osvetiti sve kauzalne žrtve. I prije no što se osvijestiš, bit ćeš sve ono čega si se pribojavao - i - sretan dok traje...
Dragi moj Ivane, okani se grižnje savjesti, bit ćeš i ti povrijeđen, uživaj, i prepoznaj pravu ljubav.

Sretno!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Sve Nikolinine kolumne pročitajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju