Partner koji provodi vrijeme s prijateljicom, a svoju djevojku zanemaruje nije baš najbolji materijal za vezu. No što napraviti kada ta ista djevojka inzistira na vezi te zanemaruje toliko očite činjenice zna Nikolina Pišek

Pozdrav Nikolina,

Kao i mnoge druge žene, i ja imam problem s muškarcem. Ali čini mi se da to nije tipični problem, i zapravo me zanima jesam li u pravu u cijeloj toj situaciji.

Moj dečko, s kojim sam sedam mjeseci, ima prijateljicu. Piše joj da ju voli i šalje joj puse. Često navrati kod nje da se ispričaju. I tu je počela moja ljubomora! Po meni to nije normalno prijateljstvo, a ta cura, ima još takvih prisnih prijatelja za koje sam saznala da je spavala s njima. Iako su mi oboje objasnili da su oni samo prijatelji i da nikad neće biti ništa više, brinem se jer mi je dečko rekao da mu je ona privlačna. Otkad sam to saznala ljubomorni ispadi su česti (mislim da su opravdani) i on mi je na to rekao da se ohladio. Ostali smo skupa zbog mog inzistiranja da pokušamo opet. I ta hladnoća je trajala mjesec dana, da bi se sad sve vratilo na staro. Ali u tih mjesec dana sam ga uhvatila da se dopisuje s drugim curama, jednu je čak zvao na kavu. Kad sam mu rekla da sam vidjela da i toj drugoj curi šalje puse i zove ju na kavu, promijenio je lozinku, koju mi je dva mjeseca prije toga dao na moj zahtjev.

U posljednje vrijeme imamo i rjeđi seks. A vidimo se jedan dan u tjednu. Nije mi jasno kako muškarac može dva ili tri dana provesti kraj žene koju ne vidi često i da ništa ne bude. Ili da mu se ne da? To nije uvijek slučaj, ali sve češće!

A mislim da nije problem u meni jer sam pokušavala na razne načine, i nježno, i strastveno...

Kako da njegov odnos sa frendicom svedem na pravi prijateljski odnos, jer sam mišljenja da stvari koje govoriš curi, ne govoriš prijateljici. I kako da ga navedem da on od mene traži seks.

Unaprijed zahvalna


Drage moje cure,

Što više vremena prolazi od početka našeg druženja, čini mi se ( ali samo mi se čini, mi ZNAMO da to nije istina, inače se ne bismo niti družili na ovim stranicama....) da je prava ljubav kao čudovište iz Loch Nessa, ili da premjestim stvar u naše okvire - kao gay stilist u Imotskoj krajini.

Svi znaju da postoji, neki se kunu i u viđenje istoga, ali ga nitko nikada zapravo nije ugledao!
Draga moja studentice - ti sigurno nisi.
Jer, ovo se, djevojko, ne zove ljubav. To jest, možda ti i jesi u ljubavi, ali tvoj partner zasigurno nije. Ne s tobom.

Kažeš mu da ga voliš, a on pogleda kroz tebe s izrazom teleta i uz to šuti kao tele. I onda željeno izgovori sa zakašnjenjem, samo što uz tajming promaši i metu, i izjavi ljubav drugoj.

A sada otarimo suze, obrazložimo presudu i prijeđimo na krizni management.

Ne znam koliko ima smisla ponavljati stvari iz prošlotjednog posta o preodgojnim običajima u žena kao o genetskoj malformaciji koja se odnosi na sve pripadnice vrste, ali kao što vidimo, zlokobni gen opet napada! Opet jedna posrnula ženka sa hipertrofiranim majčinskim genom želi od vidljivo nezainteresiranog sebipripadajućeg(?) muškarca stvoriti brižnog, pažljivog, ljubavi punog do ušiju i nadasve romantičnog partnera. U dobru i u zlu.

A-aaa!
Mislim da ovaj puta ne bi išlo. Draga moja mladice na početku svog trnovitog životnog puta najkraći put da do toga zaista i dođeš je - da ovom primjerku udijeliš pedalu! Iz ovih stopa.

Postoji jedna jako mudra arapska poslovica. I sada se ne šalim, nimalo, ozbiljna sam kao porezno rješenje:
'Tri stvari se ne mogu sakriti: ljubav(!!!), planina i čovjek na devi!'

Ili, hoćeš li malo narodne mudrosti nacije koja je iznjedrila Jamesa Bonda, Shakespearea i Katie Price:
'Kad je srce u plamenu, neka će iskra izletjeti i na usta.'

...sa susjednog nam Apeninskog poluotoka:
'Ljubiti a ne biti ljubljen isto je kao odazvati se, a da te niko nije zvao.'

...i iz zemlje jeftinog zlata, Troje, Fenerbahçea i Tarkana:
'Gdje je jedna ljubav, tamo drugoj mjesta nema.'

..tek toliko, ako ne vjeruješ meni, neka cijele nacije zbore u moje ime.

Primjerice, kažeš mu da ga voliš, a on pogleda kroz tebe s izrazom teleta i uz to šuti kao navedeno tele. I onda željeno izgovori sa zakašnjenjem, samo što uz tajming promaši i metu, i izjavi ljubav drugoj ženi. Sms-om. Dok istovremeno na famoznom Facebooku dogovara čvenkove s još nekolicinom dama. I KOMPLIMENTIRA im??!!

Prljaju li se plahte uopćekod vas?

Kada je TEBI izgovorio kakav kompliment? I je li uopće? Ikada? Možda ne bi ni trebao, ukoliko izgara od strasti za tobom. Ali, kako sama s tugom konstatiraš, kod vas se plahte prljaju jedino od paučine. Nisi navela godine svog odabranika, ali nekako sumnjam da ima više od sedamdeset.

A i sedamdesete nisu nikakav bauk, kao što možemo vidjeti prema iskazima nekih vremešnih protagonista hrvatskog javnog života i njihovih zadovolj(e)nih mlađahnih ljubavi.Niti poslovni niti pravni problemi ne predstavljaju im nikakvu prepreku u izvršavanju (pred)bračnih dužnosti. Dapače, što ih više zakon i gnjevni susjedi gone, oni su prpošniji i vrckaviji!

Dakle, nikakve vajde od toga, draga moja, što izrijekom slušaš savjete cijenjene i nadasve iskusne gospođe Žuži Jelinek, i svom pastuhu ne uskraćuješ osnovne životne radosti, kada on za njih ne mari.
Ili, kako bi se moglo konstatirati: 'Rđavom k..cu svaka dlaka smeta.' Ili nezainteresiranom, ne zaljubljenom muškarcu koji ne dijeli tvoje emocije.

Osvrni se oko sebe, draga moja, veza tako ne bi trebala izgledati. Barem ne ukoliko su u njoj dvoje ljudi koji to zaista žele.

Bježi glavom bez obzira, izlazi, uči, radi, zabavljaj se...prava ljubav tek dolazi.

Pozdrav i sretno!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju