Što učiniti kada flert partnera s drugom ženom postane dio vaše veze i je li šapučući drugoj na uho počinio prevaru? Odgovor na vječno pitanje pokušava dati Nikolina Pišek

Bila sam u vezi sa dečkom 4 godine, ajme kroz što je sve ta veza prošla, a evo sad sam udana za njega uskoro će i druga godišnjica braka. Izgubila već dvoje djece, i treća trudnoća je bila rizična, nekako smo dogurali do 8 mjeseca, u tom 8 mjesecu trudnoće, suprug jednu večer nakon posla nije došao doma, digla sam paniku, iako mu to nije bio prvi put. Zvala sam ga cijelu večer, naravno nije se javljao do 23 sati, tj.javio se, ali slučajno. Ostala sam na liniji i naslušala se svega. Bio je kod kolege, a tamo je bila i njegova sestra i još jedna cura kojoj je govorio da je njegova žena imala seksualne odnose prije njega (on nije, ja sam mu prva) da bi i on mogao s nekim probati!? Ja sam s druge strane šizila, kad je otišao u sobu kolega ga je došao pitati treba li mu što, a on je rekao...da pozove sestru! Bio je s njom u sobi desetak minuta, ja sam spustila slušalicu i nazvala opet. Kad mi se javio rekao mi je 'Evo me s gazdom i kolegom s posla'. Rekla sam mu da ne laže i da sve znam , naravno nije mi odmah povjerovao i doletio je kući. Opravdavao se i govorio da ništa nije istina, da ništa nije bilo. Ja sam otišla i trudna osatla cijelu noć u autu, on sutradan nije imao puno za reći, samo kako nije kriv i neće se opterećivati s tim.

Molim te Nikolina reci mi jesam sam pogriješila, jer nisam sigurna više, hvala Bogu donijela sam malog anđela na svijet. Nama kad je lijepo, lijepo je, a kad nije, nije! Nekad stvarno znam biti nesretna, ima li smisla takav brak? Mislim da ne bih mogla bez njega, ali ako će mi ovakav biti cijeli život to nema smisla, tek su mi 24 godine...

Ako ikada poželim nešto što dolazi s garancijom u životu, kupit ću si toster. Ili perilicu. Ili bojler.

Ti su svrsishodni predmeti namijenjeni tome da nam bespogovorno služe, da njima upravljamo kako nam je volja, da ih reklamiramo i zamijenimo istovjetnima ukoliko se uzjogune. Nema iznenađenja. Odnosno, ne bi ih trebalo biti. Tome služi garancija...

Je li ispravno da je prva djevojka s kojom je spavao postala majkom, obvezujući ga da će ostatak života provesti vezan za nju?

A i ona je, ta malena ceduljica ovjerena pečatom prodavatelja, limitirane moći. Njezina magija isčezava za godinu, dvije, tri, i nitko, pa čak niti poizvođač ne želi preuzeti odgovornost za spravicu koja nam je vjerno služila svih tih godina.

Zašto? Pretpostavljam, zbog zamora materijala. Iako nemaju dušu i vlastitu volju, nemaju svoje želje i karakter, maleni plastični ili metalni objekti u našem vlasništvu počinju pokazivati znakove neposluha.Vrijeme na svima ostavlja neizbrisivu patinu, mijenja nas i našu interakciju s drugima, mijenja naše emocije, želje, nadanja, ciljeve...

Nekada je lijepo, a nekada je ružno toliko da suze same od sebe krenu niz lice. I to je najbolji opis životnog puta svakoga od nas, njegovih amplituda, uspona i padova. Ukratko, ukoliko želiš biti dio tog veličanstvenog životnog rolerkostera,moraš razumjeti da nakon nekog uspona mora prirodnim slijedom doći pad, i obratno...

Vaš najveći blagoslov i istovremena kletva je vaša (pre)velika mladost i neiskustvo, nerealizirane mladenačke ludosti i proces odrastanja koji bi trebao uključivati i istraživanje seksualnosti, a u vašem slučaju je izostao. Nekako iznebuha i nespremni postali ste roditelji, nesvjesni činjenice da je to zabava koja će trajati ostatak vaših života.

Simptomatično za mladu dob, triježnjenje je bilo bolno, ono što je izgledalo kao zgodna ideja pretvorilo se u surovu realnost od koje se ne može pobjeći kada dosadi. Novopečeni otac, koji je to postao prije no što je uspio mentalno sazrjeti i stasati u samouvjerenog muškarca, sada je otpočeo mučan proces preispitivanja ispravnosti svojih odluka i postupaka.

Je li ispravno da je prva djevojka s kojom je spavao postala majkom, obvezujući ga da će ostatak života provesti vezan isključivo za nju? Je li to pravedno? Što propušta? Ima li kakve razlike kada se seks upražnjava s nekom drugom, i kako ću ikada saznati da sam ispravno postupio ako nemam izgrađenu platformu za komparaciju? Jesam li išta propustio tim činom?

Djevojke sazrijevaju brže, i kao ženska bića koja aktivno sudjeluju u procesu stvaranja novog života već tijekom trudnoće stvaraju vezu s nerođenim djetetom i kreiraju osjećaj odgovornosti prema njemu. Muškarac se u pravilu ući tom osjećaju roditeljstva, a tvoj je dečko pritom morao preskočiti nekoliko stepenica.

Ne kažem da je vaša veza osuđena na propast, ne kažem da je nužno da će itko od vas nužno prevariti partnera, niti da moraš biti ispunjena nepovjerenjem. Sama si rekla da si rodila malog anđelka koji je zavrijedio da njegovi roditelji (koji se, uzgred budi rečeno, k tome još i vole) pokušaju nadići dječje bolesti njihovog odnosa i shvatiti koliko je vrijedno to što imaju. Ti moraš shvatiti da je život lijep upravo stoga što nije uvijek lijep, i zato nam svaki naš uspjeh, svaka sreća izgleda još i veća i intenzivnija.

Tvoj suprug bi trebao shvatiti da biti muškarac nije prebrajanje seksualnih partnerica, već se veličina muškarca mjeri njegovom odanošću prema obitelji koju je ON zasnovao.

Imate lijepe temelje, ne dajte da vas hendikepira strah od letenja, strah od toga hoćete li se moći nositi s ulogama koje ste si nametnuli. Stvorite si svoju malu oazu i demantirajte sve one koji su ikada bili sumnjičavi spram vas.

Stvorili se mladi život, i sada ga zalijevajte uzajamnom ljubavlju.
Sretno...

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Sve Nikolinine kolumne pročitajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju