Dva mjeseca slatkorječive veze bez seksa je itekako zabrinulo čitateljicu. Nikolina Pišek je pokušala otkriti radi li se o smanjenom seksualnom nagonu, manjku privlačnosti ili nečem trećem?

Draga predivna Nikolina!

Bila sam s dečkom u vezi 2 mjeseca, u početku je sve bilo savršeno (baš onako kako sam si željela), bio je dobar prema meni, trudio se, nije me gledao samo kao 'objekt' i oduševljavalo me što sam napokon upoznala dečka koji cijeni mene i želi mene, a ne moje tijelo!

No, taj njegov trud je potrajao neka 2 do 3 tjedna, i onda se počeo hladiti. Ja sam mu bila kao psiholog,on je pričao o svojim problemima na poslu i u obitelji,a ja sam ga tješila i uveseljavala, uljepšavala mu dan i to je to. Sve smo manje i manje razgovarali o nama, druženja su bila sve kraća i kraća, i kad bi bi mu ja rekla da ne želim tako, on bi kratko odgovorio: 'Ne znam što ti želiš od mene!?'

Naravno ostavila sam ga, nisam mogla to trpjeti, a on se začudio i nije mu bio jasan razlog. Bitna stvar je i ta što u vezi nije bilo seksa. On nije ni pokušao, a privlačna sam.

Ima svoj stan i sam živi, no isto tako ima i svog najboljeg prijatelja, voze isto auto s istim registracijama i istim mirisom u autu te istim naljepnicama. Stalno su skupa ,a Novu godinu su slavili skupa sami. Nije me htio upoznat s njim, da nije možda gay?

Ima li ikakvih znakova upozorenja, kako primjetiti da ti dečko ima homoseksualnih sklonosti, i je li to prevara u najklasičnijem smislu riječi?

Man gotta do what a man gotta do....

Evo, nažalost nisam vlasnica kristalne kugle, crnog jednookog mačora i olinjale vrane na ramenu pa ti nisam u mogućnosti sa stopostotnom sigurnošću reći voli li tvoj bivši svog najboljeg prijatelja ili tebe, ili, možda, oboje?
Ja, nasreću, nemam takvo, apsolutno istovjetno iskustvo (iako do mene tu i tamo dopre glas za jednog bivšeg, koji, navodno, voli igrice s dečkima).

I znam kako sam se ja tada osjećala. Iako se nismo vidjeli već nekih pet godina, iako nam se životne krivulje ne dodiruju niti u jednoj točki, iako ne gajim spram njega nikakvu emociju, spoznaja me poklopila kao tegla cvijeća sa susjedinog balkona. Prva grozničava pomisao: je li to radio i dok smo MI bili zajedno? Je li samnom sve u redu? Može li to ikako biti moja krivica?

S običnom, istorodnom, prevarom lakše se nositi, ali, nemojte me doživjeti kao netolerantnu ili šovinistički nastrojenu osobu, prevaru s osobom suprotnog spola mnogo bih teže provarila.

Ima li ikakvih znakova upozorenja, kako primjetiti da ti dečko ima homoseksualnih sklonosti, i je li to prevara u najklasičnijem smislu riječi, budući da je i više no evidentno da ti nemaš sve one 'potrebne kvalitete' da bi zadovoljila potrebe biseksualne osobe?

Ili, još gora pomisao – koristi li on mene kao paravan da bi izbjegao probleme unutar obitelji, stigmatizaciju u netolerantnooj sredini, osudu od pojedinaca u radnoj okolini?

Bilo kako bilo, situaciju koja te sputava, čini da se osjećaš klaustrofobično zatvorenom u uskom slijepom tunelu, koja te zbunjuje i zbog koje se preispituješ, treba eliminirati na bilo koji način.

Voljela ti svog partnera ili ne, sasvim je jasno da njegove potrebe premašuju tvoje mogućnosti i resurse. Koliko god on volio i tebe, moj stav je da je nagon nemoguće suspregnuti. Seksualni nagon je esencijalna ljudska potreba, moguće ga je sublimirati, kompenzirati na neko vrijeme nekom drugom aktivnošću, ali je ključan dio ove tvrdnje – na neko vrijeme.
Nagoni su prejaki da bi se tek tako mogli zanijekati.
U tom slućaju nije razjašnjena još jedna misterija, ili čak dvije....

Postoji realna mogućnost i da ima smanjeni seksualni nagon, da naginje aseksualnosti, te je uloga eventualne partnerice ili djevojke, dakle, tebe, više prijateljska. Sumnjam da bi se ti, kao žena s normalnim nagonom, mogla ukopiti u takvu vezu. Jedina utjeha je činjenica da u tom slućaju nisi prevarena niti izigrana. Samo se biologija malo nesmotrenije poigrala s vama.

I, da treća mogućnost – ne privlačiš ga! Ne dovoljno, ne toliko koliko bi on želio, ne u tolikoj mjeri da ne skida ruke s tebe, a sviđaš mu se kao partnerica. Odgovaraš mu kao osoba kojoj bi želio pronaći mjesto u svom životu, a ne nalazi način da te smjesti u njega.

U svakom slučaju, dobro je da je završilo.
Frustracije izazvane takvim vezama traju mjesecima. Počinješ preispitivati samu sebe i uzroke takve situacije, a zahvaljujući dobrom starom katoličkom odgoju potenciranom grižnjom savijesti, rijetko koja žena će iz ovakve konfuzije izaći zdrave glave.

Vidim da si ti svjesna same sebe, svijesna si da si privlačna... To je dobro, tvoja psiha je netaknuta. Ja sam iz takve slične zbunjujuće situacije izašla uvjerena da sam križanac nosoroga i četkastorepog penjača s plivačim kožicama među prstima.

Dugo, dugo mi je trebalo da postavim stvari na svoje mjesto. Dugo vremana, i pokoji razgovor sa slijedećom bivšom tog mog serijskog psihičkog zlostavljača. I znaš što?
Barem u mojem slučaju, vuk je dlaku mijenjao, ali, nećeš vjerovati, čud nije nimalo!

Stoga, sretnice, što prije zaboravi problematičnog, koliko god ti on zanimljiv bio, i ne osvrći se u njegovom smjeru.
Zaslužuješ dostojnog partnera koji će iz tebe izvlačiti najbolje, i zbog kojeg ćeš ti biti najbolja na svim područjima. Ne zaslužuješ energetskog vampira, ma koji god bio uzrok toj situaciji.

Pozdrav, drage dame, uživajte u sunčanim danima.
I za kraj, evo par sličica s dokaznim materijalom da ja zaista uživam zahvaljujući ljubaznim domaćinima iz Crne Gore...

Pusa

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Sve Nikolinine kolumne pročitajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju