Žena s velikim seksualnim apetitom opisuje se kao 'promiskuitetna', dok je muškarac sličnih težnji samo 'strastven' ili 'vatren'. Nikolina odgovara čitateljici koja želi u partnerov krevet dovesti još jednog muškarca.

Draga Nikolina,

U vezi sam već neko vrijeme i seksualni život nam je odličan. No, što smo partner i ja aktivniji ja imam sve veću potrebu za zavođenjem drugih muškaraca. Prilikom jednog izlaska je to primijetio i posvađali smo se. Moja namjera nije biti nevjerna, želim isprobati seks s dva muškarca, no s obzirom da je u društvu to normalno samo kada to požele muškarci, bojim se reakcije partnera. Voljela bi da veza uspije, no želim ispuniti svoju, za sada, skrivenu želju

Neznanje je neznanje i iz njega ne može
nastati nikakvo pravo da se u nešto vjeruje.

Draga moja, ušla si u onu sklisku domenu, u obitavalište jednog fenomena oko kojeg vojske znanstvenika i ljubopitljivih laika već desetljećima lome koplja: postoji li stanje u kojem se ženski libido može nazvati pretjeranim i štetnim, postoji li nimfomanija kao takva, ili samo disbalans među libidom i prohtjevima partnera?

Koliko god tražila, čini se da znanstvena literatura nije zabilježila niti jedan slučaj devijantno nezasitnog libida, tako da je s tobom sve savršeno u redu. Čini se da nimfomanija ponajprije prebiva u muškim seksualnim fantazijama. Kao što je netko jednom lijepo primijetio: 'Seksualno nezasitnu ženu ćete primarno (ako ne i isključivo) naći u radikalnoj feminističkoj ideologiji, s nadama dječaka i strahovima muškaraca.'

Raste broj seksualno nezadovolj(e)nih žena

Čini li mi se, ili su se podjele uloga maaaalo promijenile? Je li moguće da je sve veći broj seksualno nezadovolj(e)nih žena? I je li moguće da je svakodnevica ispunjena stresom i sve prisutnijom ženskom dominacijom u segmentima društva koji su se donedavno smatrali isključivo muškim staništem rezultirala sve većim brojem seksualno pasivnijih muškaraca?

Je li moguće da ponekad slabiji partner, ili onaj koji više voli, pristane na takve aranžmane protiv svoje volje samo da bi zadržao partnera uz sebe?

Ili je taj diskurs oduvijek bio aktualan, samo je njegovo postojanje bilo duboko skriveno pod stoljeća ženske suspregnute seksualnosti. I da se prava istina, da i muškarce boli glava, da i neprikosnoveni macho balkanski ljubavnici podliježu stresu i svakodnevnim životnim (ne)prilikama, tek sada pomalja na obzoru, uzmičući pred podjednako aktivnom i silovitom ženskom seksualnošću.

Ali, kao mala digresija, (a i da amnestiram pokojeg, u ovom tekstu samopronađenog pripadnika jačeg spola), zašto bi muškarci morali uvijek biti za seks? I zašto bi morali biti u stanju odraditi akrobatski performans nad svakom voljnom i željnom damom?

No, mali prijekor, dragi muškarci, taj ste si križ samovoljno nametnuli s predajama koje se prenose kao obiteljske i plemenske legende o vašoj seksualnoj nadmoći, izdržljivosti, stamini. Nemojte nas onda okrivljavati što od vas očekujemo najbolje moguće, jer ste VI to tražili.

Petica za fair play, no...

Ono što tebe, draga moja, vjerojatno brine, jest duboko ukorijenjeni osjećaj kršćanske krivnje, grižnje savjesti i straha da ne budeš krivo interpretirana. Ili, oprosti mi ako sam u pravu, grižnja savjesti jer balansiraš na ivici dopuštenoga, svjesna da svojim ponašanjem povrjeđuješ svog legalnog ( i očigledno monogamnog) dečka.

Kažeš, imaš izvanredan seksualni odnos s dečkom, aktivni ste i dobro se slažete, ali tebi mašta ne da mira. Voliš neobavezni flert, saznanje da si privlačna i drugim muškarcima. I, ne želiš uvlačiti nikoga trećeg u vezu bez odobrenja svog sadašnjeg partnera. Odlično! Petica za fair play! Politički korektno oprane ruke prije bilo kakve akcije, i teren pripremljen za uzmak bez kolateralnih žrtava.

Tvoja želja NIJE devijantna, tvoja potreba i fantazija nije nastrana i nenormalna, tvoje maštarije nisu usamljene. Samo, kod velike većine ljudi one i ostaju u domeni fantazije. Pokušavam zamisliti što bi meni prolazilo kroz glavu da mi partner obznani namjeru da u postelju uvede pridruženog člana.

Pretpostavimo li da sve ostane na nivou rasprave, procjena štete je sljedeća: nisam dovoljno dobra, ženstvena ili lijepa. Dosadila sam mu, traga za uzbuđenjima u drugim ženama, ostaje sa mnom jer je tako komotnije: sigurna luka, kućni servis, oprano rublje, i ponekad, ako je vremena, ‘po domaće’ spremljeno kakvo varivo koje neodoljivo podsjeća na maminu kuhinju.

Je li moguće da ponekad slabiji partner, ili onaj koji više voli, pristane na takve aranžmane protiv svoje volje samo da bi zadržao partnera uz sebe?

Bezdan bermudskog ljubavnog trokuta

Moguće jest, ali KOLIKA JE ŠTETA TADA? Najvjerojatnije, tvoj će se muškarac osjećati nedostatan i bolno povrijeđen prizorom koji se odigrao pred njegovim očima. Vaši, dotad, harmonični odnosi, napuknut će pod teretom međusobnih optužbi i strahova, potonut ćete u bezdan Bermudskog ljubavnog trokuta.

Zašto bi muškarci morali uvijek biti za seks? I zašto bi morali biti u stanju odraditi akrobatski performans nad svakom voljnom i željnom damom?

Prvo, čini mi se da tvoj dečko nije tip čiji se seksualni interes širi do te mjere da dopušta muškog uljeza (suparnika) u svom krevetu i koji se, uz to, može pokazati kao noćna mora svakog normalnog, prosječnog momka. Kao Rocco Siffredi u najboljim danima. Sjeti se samo reakcije na pomisao da si flertovala sa nekim! Ostaje pitanje, kakva bi mu reakcija bila da poželiš žensko društvo? Možda tada TI ne bi bila sretna, pa je neke stvari bolje niti ne saznati, nije li?

Drugo, velik broj muškaraca, koliko god oni to negirali, uplašen je pred ženama s jakim seksualnim stavom. Seksualne predrasude u percepciji seksualnih apetita dodatno su izražene kada se žena s većim seksualnim apetitom opisuje kao 'promiskuitetna', dok je muškarac sličnih težnji samo 'strastven' ili 'vatren'.

Moj stav je, ako te veza zadovoljava, ako se volite i sretni ste u svakom njezinom aspektu, ne diraj u osinje gnijezdo. Ako baš želiš istjerati mak na konac, postavi pitanje u nekoj polušali, i za tren oka će ti sve biti jasno.

Neki bi rekli, čemu toliko dramatiziranja i kombinatorike uz toliku cijenu i potencijalnu patnju, seks je ionako precijenjen. Čak sam sklona i složiti se s time, ali, ako je seksualnost, ikada, a osobito kod Freuda i bila precijenjena, kako to da je u doba interneta 'seks' najčešća riječ koja se diljem svijeta upisuje u pretraživače?

Sretno ti bilo u tvojoj misiji ispitivanja granica, i želim ti da prođe sa što manje štete...

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju