Dok smo bili djeca svatko od nas imao je zasigurno svoju najdražu Disneyjevu princezu. Pepeljuga, Ariel, Aurora, Jasmine ili pak Belle bile su glavne junakinje naših priča i filmova iz djetinjstva. No, to je fikcija, dok je stvarnost za Disneyjeve princeze poprilično drugačija

Naime, u stvarnom životu biti princeza u Disneyjevim zabavnim parkovima je plaćeni posao. I to nimalo lak posao iako se na prvu možda tako čini.

Za djevojke koje su oduvijek željele postati princeze ovo je posao iz snova, no ujedno i posao koji iziskuje jako puno truda i požrtvovnosti.

1. Nema poslovne sigurnosti
Samo zato što su dobile ovaj posao ne znači da im je i poslovna budućnost zagarantirana. Tako djevojke svake godine moraju ići na ponovne audicije za uloge princeza. Također, ako postoje druge audicije one se i za to trebaju prijaviti.

2. Svaka princeza mora izgledati jednako
Postoje vrlo specifične i detaljne upute za šminkanje. Bilo da je riječ o ulozi u zabavnom parku, resortu ili predstavi te se upute trebaju u potpunosti slijediti.

Također, ne smiju kosu bojati u neprirodne boje te na noktima mogu imati samo francusku manikuru ili smiju biti nalakirani jedino s prozirnim i sa svijetlo ružičastim lakom.

Postati Disneyjeva princeza san je mnogih djevojčica, no stvarnost ipak nije baš toliko bajkovita

3. Glas je izuzetno važan
Na početku jako puno vremena potroši se na govorne vježbe. Svaka nova Disneyjeva princeza mora surađivati sa stručnjakom ne samo kako bi naučila govoriti s drugim naglaskom, već kako bi njen glas što više zvučao glasu princeze koju glumi.

Točnije, moraju naučiti pričati istim glasom kojim su pričale glumice kada su snimale poznate animirane filmove. Također, moraju strašno puno puta pogledati i sam film kako bi što bolje savladale ovaj zadatak.

4. Održavanje 'Disney' izgleda
Čak i kada nisu na poslu, djevojke se moraju odijevati po određenim standardima jer i dalje predstavljaju Disneyjev brend. Svojim izgledom i ponašanjem trebaju promovirati pozitivan i zdrav način života te atmosferu kakva je inače u zabavnim parkovima.

5. Improvizacija je velik dio posla
Vrlo često posao Disneyjeve princeze uključuje i improvizaciju te brzo razmišljanje. Ipak one rade u zabavnim parkovima kroz koje dnevno prođu tisuće ljudi i svaka interakcija s posjetiteljima će biti drugačija.

Za to je isto potrebno odlično poznavanje Disneyjevih filmova. Naime, najčešće se u razgovoru spominju upravo filmovi, scene i likovi. Baš svaki detalj je bitan kao što je i svaki odgovor vrlo važan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju