Kada je njezina tjelesna težina dosegnula 160 kilograma, Casey Gemmell shvatila je da mora stati na kraj nezdravom načinu života koji ju je doveo do pretilosti

Australka Casey Gemmel, 37-ogodišnja majka troje djece, osvijestila je potrebu za gubitkom kilograma nakon rođendanske zabave svog sina Xaviera.

Mališan je želio da se njegovi roditelji za tu prigodu postanu Batman i Batgirl. Casey, koja tada još nije ni znala da je njezina težina dosegnula 159 kilograma, na internetu je naručila kostim veličine 5XL i šokirala se kada ga nije mogla navući na sebe.

Uvijek sam voljela hranu i odgojena sam tako da pojedem sve što mi stave na tanjur. Međutim, moja djeca nikada ne bi pojela svu večeru pa bih ja nakon svog obroka pojela i njihove ostatke. Volim se brinuti za njih i previše sam ih razmazila po pitanju hrane. Jeli smo što god smo poželjeli i kad god smo poželjeli, a često smo se počastili i dostavom.

 

A photo posted by Casey Gemmell (@beautifulu_pinup) on

Znala sam da sam tijekom godina dobila trbuščić, ali nije bilo jasno da je situacija zapravo tako loša. Znala sam da se debljam, ali u mojoj glavi mame su morale biti baš takve. Nisam vježbala i jela sam sve što mi je bilo dostupno. Kada sam prvi put vidjela fotografije s te rođendanske zabave pomislila sam da to nisam ja. Tada sam se izvagala i nisam mogla vjerovati kada se kazaljka zaustavila na 159 kilograma. Nisam mogla vjerovati da sam si to dopustila, opisala je Casey trenutak kada je shvatila da je vrijeme za ozbiljnu promjenu.

 

A photo posted by Casey Gemmell (@beautifulu_pinup) on

Sljedeći dan započela je s tjelovježbom: ‘Nisam imala vjere u sebe. Na prvom trčanju zapuhala sam se nakon 30 sekundi, ali malo po malo sam se poboljšavala.’

Priznaje da nije vodila računa o kvaliteti svoje prehrane i zanemarivala je loše posljedice brze i procesirane hrane. Izašli bismo u restoran na obiteljsku večeru, a ja bih nakon toga kupila i jedan hamburger koji bih jela u autu na putu do doma. Često sam se pred suprugom pravila da bacam ostatke hrane, ali uvijek sam ih pojela, ispričala je Casey koja je tek tada shvatila da se godinama prejedala u tajnosti.

 

A photo posted by Casey Gemmell (@beautifulu_pinup) on

Kada je ove loše navike eliminirala ih iz svoje svakodnevice, kilogrami su počeli nestajati sami od sebe što ju je motiviralo na potpunu promjenu prehrambenih i životnih navika. Izbacila je brzu hranu sa svog jelovnika i prebacila se na novi koji se sastojao od povrtnih salata i nemasnog crvenog i bijelog mesa.

 

A photo posted by Casey Gemmell (@beautifulu_pinup) on

U dvije godine težinu je sa 159 kilograma spustila na 88 kilograma i ponosna je na svoje postignuće. Mršavljenje je ostavilo tragove na njezinog tijelu i nada se kako će u budućnosti estetskom korekcijom ukloniti i višak kože, ali ne dopušta da je to deprimira i na plaži se ponosno skida u kupaći kostim.

Izgubila sam više od 70 kilograma bez ičije pomoći. Kada me uhvati tuga zbog viška kože samo pogledam svoje stare fotografije i podsjetim se koliko sam napredovala. Nije bilo lako transformirati tijelo i kada se pogledam u ogledalo, stvarno se osjećam kao superheroj, zaključila je Casey.

 

A photo posted by Casey Gemmell (@beautifulu_pinup) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju