Žene, članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, prošetale su užim centrom Zagreba u sklopu kampanje "Nisi sama - hodaj s nama". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem se željela poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

Podršku članicama Udruge došli su izraziti brojni građani, ali i saborski zastupnici te predstavnici Grada Zagreba.

Brojna istraživanja pokazala su da je općenito za očuvanje zdravlja, pa i za oboljele od raka, hodanje, idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta.

Ljudi često tvrde da se ne mogu kretati jer nemaju gdje. Namjerno smo za šetnju odabrale centar Zagreba kako bismo pokazale da se hodati može uvijek i svuda i da za to nema ograničenja, rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME.

Među onima koji su nam došli izraziti podršku kampanji bila je i Renata Sabljar Dračevac, predsjednica Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora i neformalne skupine Zastupnici u borbi protiv raka.

Ovo je jako važna akcija. Moramo pokazati našim sugrađankama i sugrađanima da je kretanje do zdravlja jako bitno, rekla je Sabljar Dračevac.

Udruga "Nismo same" već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi.

Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 kilometra Goranka će prehodati u sklopu kampanje "Ne odustajem" koja je posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među članicama i korisnicama Udruge.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju