Nivea će donirati 150.000,00 kn Savezu društava Naša djeca Hrvatske i Društvima Naša djeca za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode slobodno vrijeme kroz igru

Nivea je predstavila projekt društvene odgovornosti 'Neka odrastanje bude dječja igra' kojim želi naglasiti važnost igre za dječji razvoj te dati svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske.

U sklopu projekta Nivea će donirati 150.000,00 kn Savezu društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) i Društvima Naša djeca (DND) za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode svoje slobodno vrijeme kroz stvaralačke aktivnosti, druženje i igru. Projekt su predstavile Nela Zadro, direktorica marketinga tvrtke Beiersdorf Hrvatska, Sonja Borovčak, dopredsjednica Saveza DND Hrvatske te Sanja Ivanušević Grgas, dip. psiholog, praktičar terapije igrom.

Nivea je predstavila projekt društvene odgovornosti 'Neka odrastanje bude dječja igra' kojim želi naglasiti važnost igre za dječji razvoj te dati svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske

Projekt 'Neka odrastanje bude dječja igra' je zamišljen kao natječaj u kojem sudjeluje deset Društava Naša djeca koja su odabrali Nivea i Savez DND*. Svi projekti koji sudjeluju u natječaju su predstavljeni na internetskoj stranici nivea.hr, a glasovi javnosti će odlučiti kojih će pet DND-ova dobiti vrijednu potporu u iznosu od 20.500,00 kn za obnovu zapuštenih prostora, kupnju didaktičke opreme, informatičke opreme, sportskih rekvizita, namještaja ili drugog inventara. Preostalih pet DND-ova će također dobiti potporu i to u iznosu od 5.000,00 kn. Glasovanje na nivea.hr stranici je otvoreno do 28. rujna, a rezultati natječaja će biti poznati do 30. rujna.

'Neka odrastanje bude dječja igra' dio je globalne inicijative 'Nivea - stalo nam je do obitelji' kojom Nivea želi pružiti podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. "Vrijednosti na kojima se temelji Nivea - zajedništvo, povjerenje i odgovornost - iste su one vrijednosti koje osnažuju obitelj. Upravo zato Nivea pruža podršku obiteljskim projektima i projektima koji su usmjereni na djecu.

U suradnji s našim partnerom, Savezom DND pružit ćemo djeci i mladima diljem Hrvatske mogućnost da razvijaju svoje sposobnosti u prostorima koji su sigurni i adekvatno opremljeni, a pomažući djeci, osnažujemo cijelu obitelj. Također, povezivanje s potrošačima i njihovo aktivno sudjelovanje jedan je od ključnih elemenata Nivea inicijative posvećene obiteljima i stoga smo i njima dali mogućnost da se uključe u projekt te ih pozivamo da nam pomognu u odabiru.", izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

Partner projekta je nevladina, neprofitna i humanitarna udruga građana Savez društava Naša djeca Hrvatske koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece. U sklopu ovog projekta Savezu društava Naša djeca Hrvatske biti će donirano 22.500,00 kn kao potpora za njihov rad i aktivnosti.

"U ime krovne udruge Saveza DND-a i Društava Naša djeca, koja okupljamo, izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalu NIVEA-i što su nas prepoznali i odlučili financirati projekte posvećene dječjoj igri. Promičući prava djece u Hrvatskoj, nama u Savezu i u našim Društvima, pravo na igru zauzima posebno mjesto, što je vidljivo i kroz naše mnogobrojne aktivnosti s djecom i za djecu.

Upravo programi vezani uz dječju igru i razvoj dječje kreativnosti, nama DND-ovcima jedni su od najdražih jer to su prave male oaze radosti, dječjeg smijeha, igre, učenja i stvaralaštva, uz puno pozitivnih emocija djece, roditelja i volontera iz Društava Naša djeca.", istaknula je dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, gospođa Sonja Borovčak.

Podršku projektu dala je i psihologinja Sanja Ivanušević Grgas, praktičarka terapije igrom koja je naglasila važnost igre za dječji razvoj i odnose unutar obitelj: "Igra ima presudnu ulogu u dječjem razvoju jer predstavlja glavni način na koji djeca uče o svijetu oko sebe, uče kako se družiti, razvijaju fizičke vještine, ali i inteligenciju. Što se djece više igraju, sigurnija su u sebe, lakše rješavaju probleme i uspješnija su u ostvarivanju svojih potencijala. Osim djetetu, igra pridonosi cjelokupnoj obitelji, čineći je snažnijom i sretnijom. Podržavam ovaj projekt jer ulažući u igru Nivea zaista ulaže ne samo u djecu nego i u cijelu obitelj."

Kako bi dodatno uključila javnost u projekt, Nivea poziva obitelji diljem Hrvatske da podrže rad Saveza DND i projekt "Poruke djece odraslima". Na internetskoj stranici nivea.hr roditelji mogu upisivati poruke, stavove i mišljenja svojih najmlađih i najmilijih o temama kao što su ljubav, obitelj, prijatelji, dom, igra itd., a najkreativnije poruke će biti objavljene u Zborniku Poruke djece odraslima, dok će svakog tjedna najbolja poruka upisana putem internetske stranice nivea.hr biti nagrađena poklon paketom Nivea.

*DND-ovi koji sudjeluju u projektu: DND Delnice, DND Križ, DND Našice, DND Opatija, DND Ozalj, DND Pleternica, DND Prelog, DND Varaždinske Toplice, DND Zabok te zajednički projekt DND Tuhelj i DND Stubičke Toplice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju