Koža bebe mnogo intenzivnije proživljava zimske uvjete nego koža odraslih

 Svi smo svjesni da nam je koža zimi mnogo osjetljivija nego u ostatku godine. To se događa primarno zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali i zbog suhoće zraka u kući ili stanu zbog grijanja. Ako tako utječe na kožu odraslih, onda je jasno da je nježna dječja koža još podložnija vanjskim utjecajima.

Intuitivno biste možda pomislili da dječje salo pomaže bebama da sporije gube toplinu nego odrasli, ali zapravo je gube mnogo brže. Zbog toga su mnogo sklonija dobivanju ozeblina – osobito na prstima, na nogama i rukama, ušima, nosu i obrazima jer tijelo kad mu je hladno reagira tako da manje krvi šalje u ekstremitete, a više prema vitalnim organima kako bi ih održavao toplima. Zato, kada zimi izlazite iz kuće s njom, dobro zaštitite svoju bebu od hladnoće i nemojte dugo biti vani. Odjenite je slojevito, u toplu odjeću od pamuka i flisa, a navucite joj i kapicu i rukavice te obujte čizmice. Dok je beba u kolicima, možete je prekriti dekicom, raširiti kupolu, a možete kupiti i dodatnu navlaku kako biste smanjili utjecaj vjetra jer i on može dodatno iziritirati kožu. Ipak, pazite da joj ne bude prevruće jer se osip od vrućine može pojaviti i zimi, ne samo ljeti. Ako primijetite da se znoji, skinite joj koji sloj odjeće.

Nakon što dođete kući, dobro je okupati bebu blagim sapunom u toploj, nikako ne vrućoj vodi, kako ne biste dodatno isušili njezinu kožu. Cijelo kupanje neka traje kratko – do pet minuta, a nakon toga obilno namažite bebinu kožu kvalitetnim kremama koje ne sadrže konzervanse, umjetne mirise i boje. Takve kreme treba nanositi nakon svakog kupanja da bi koža vaše bebe ostala meka i zaštićena. Nije preporučljivo da upotrebljavate preparate za svoju kožu na bebinoj jer je ona mnogo nježnija i ima drukčije potrebe.

dm-ova babylove kozmetika sadrži samo najkvalitetnije prirodne sastojke te je stoga pogodna i za najosjetljiviju dječju kožu. Proizvodi su dermatološki ispitani te ne sadrže sastojke na bazi mineralnih ulja, a u najvećem dijelu ni sastojke životinjskog podrijetla (osim pčelinjeg voska). K tome, ako tijekom veljače kupite babylove kozmetiku, maramice i/ili dječju hranu u vrijednosti od 50 kn i više, dobit ćete veliku, praktičnu babylove torbu s kojom će svaki shopping biti lakši!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju