U svakom ženskom ormaru čuči barem jedna svečana haljina koja je skupo plaćena, a samo na jednoj svadbi plesala. Kreativna modna influencerica odlučila je takve haljine ''vratiti u život'', odnosno ponuditi na posudbu u virtualnom butiku kojim potiče održivu modu.

Galerija Kreativna modna influencerica Matea Miljan i njezina pomagačica Logitech tipkovnica MX Keys Mini - 37 Kreativna modna influencerica Matea Miljan i njezina pomagačica Logitech tipkovnica MX Keys Mini - 38 Kreativna modna influencerica Matea Miljan i njezina pomagačica Logitech tipkovnica MX Keys Mini - 13 +65 Kreativna modna influencerica Matea Miljan i njezina pomagačica Logitech tipkovnica MX Keys Mini - 29

Onima koji za važne događaje žele izgledati sređeno, ali svjesni su da će tu haljinu obući samo jednom ili ne žele za takve komade odvajati previše novca Matein virtualni butik Rent4Style došao je kao naručen.

Ideja se, kaže nam Matea, kuhala poprilično dugo, sigurno tri godine, dok je gledala kako gomila odjeću trend za trendom.

''Krenula sam od sebe same, koja nepotrebno gomila hrpu haljina za jedno ili nijedno nošenje i tako došla na ideju da bi bilo super 'rentati' i vratiti. Gledala sam kako to rade vani i slično primijenila na ovom projektu'', ispričala nam je Matea, koja je svjesna toga da nepotrebno kupujemo odjeću i padamo pod utjecaj modnih trendova, dok je globalno tekstilna industrija još uvijek jedna od najvećih zagađivača okoliša, a otpadni tekstil rastuća ekološka prijetnja.

U virtualnom butiku Rent4Style osim haljina uskoro ćemo moći posuđivati i druge odjevne komade. U virtualnom butiku Rent4Style osim haljina uskoro ćemo moći posuđivati i druge odjevne komade. Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Matea nam je otkrila kako su sada u njezinu održivom projektu Rent4Style u ponudi samo haljine, ali u budućnosti planiraju proširiti ponudu.

Pitate li se kako funkcionira posudba haljina, stvar je vrlo jednostavna i, rekli bismo, ozbiljna.
''Haljina se rezervira za određeni datum u određenoj veličini i za sve se potpisuje ugovor. Stiže dva dana prije čista, a vraća se nošena.'', objašnjava Matea kako haljina u pravilu stiže dva dana prije događaja i kod osobe je četiri dana te ističe da je suradnja zasad dobra. ''Djevojke uglavnom paze na haljine kao da su njihove i veliko im hvala na tome.''

Matea Miljan uvijek radi na više fronta, a uz pomoć tipkovnice MX Keys Mini može jednostavno povezati do tri bežična uređaja odjednom pomoću Bluetooth-a Matea Miljan uvijek radi na više fronta, a uz pomoć tipkovnice MX Keys Mini može jednostavno povezati do tri bežična uređaja odjednom pomoću Bluetooth-a Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Haljine se prije svega posuđuju za vjenčanja, a zatim za krštenja ili ostale proslave, sve redom prilike za koje odvajamo previše za komade odjeće koje nosimo samo jednom ili dvaput. Matein virtualni butik omogućava da za skupu svečanu haljinu odvojimo od 250 do 600 kuna, a kako izbacuju nove komade, tako se mijenja i njihova popularnost.

Čini se kako su djevojke jedva dočekale ovakvo što u ponudi te su reakcije pozitivne i mnogobrojne. S obzirom na situaciju u kojoj se svi nalazimo uslijed koronakrize, Matea je ugodno iznenađena velikim interesom i pokušava ne zanemariti svoj stari biznis.

Matea Miljan nije zanemarila ni svoj stari posao Matea Miljan nije zanemarila ni svoj stari posao Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

''Uglavnom ne prođe dan a da se ne pitam kako je već proletio i kako bi bilo super da imam još koji sat u danu. Zanimljivo je, dinamično, uvijek ispunjeno, ali drugačije ni ne znam živjeti'', kaže nam Matea, koja uspješno pronalazi pomagače da sve stigne.

 ''Pri radu mi je bitna i tehnologija kako bih bila što brža i produktivnija. Počela sam koristiti u komunikaciji s klijenticama preko društvenih mreža bežičnu tipkovnicu, mala je, bešumna i lako je povežem s mobitelom'', hvali Matea svoju Logitech MX Keys Mini tipkovnicu, koja ima tipku za diktiranje, onu brzu za uključivanje i isključivanje mikrofona te emoji tipku kako bi reakcije prema klijenticama bile što brže.

Logitech MX Keys Mini Nova minimalistička bežična tipkovnica Logitech MX Keys Mini - stvorena za kreativce

 Matea nerijetko radi do dugo u noć i šalje mailove u večernjim satima kada dnevna strka polako mine, pa joj je bitno da joj je tipkovnica tiha kako njezino tipkanje ne bi smetalo ukućanima.

Logitech MX Keys Mini Logitech MX Keys Mini Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

I ova Mateina pomagačica, tipkovnica MX Keys Mini, kao i njezin virtualni butik, pruža izvrsno korisničko iskustvo uz minimalan utjecaj na okoliš. Ekološki održivog je dizajna od trenutka nabave sirovina do kraja vijeka trajanja, zbog čega je dio plastičnih dijelova tipkovnice MX Keys Mini izrađen od reciklirane plastike.

Matea smatra kako je održivi razvoj, kao i održiva moda, sve bitniji i djevojkama oko nje te vjeruje kao je takva vrsta izričaja budućnost.

Logitech MX Keys Mini tipkovnica tiha je i intuitivna Logitech MX Keys Mini tipkovnica tiha je i intuitivna Foto: Nova Studio

''Interes je jako veliki i puno djevojaka je dosada nosilo #rent4style haljine. Kod rezervacija nema pravila, neke su rezervirane već za travanj iduće godine, dok se neke ulove i tjedan dana prije termina'', kaže nam Matea, koja smatra da je virtualan butik Rent4Style njezin doprinos modnoj održivosti te dobar korak k tome da smanjimo nepotrebnu potrošnju i osvijestimo na što i koliko trošimo.

Logitech MX Keys Mini Logitech MX Keys Mini Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

''Upravo kroz projekt Rent4Style radim na tome da mijenjam i svoje navike kada je nepotrebna kupovina u pitanju'', dodaje Matea, koja zna kako pri svakoj globalnoj promjeni treba krenuti od samoga sebe.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Logitech po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju