Princeza Iman od Jordana prva je kći i drugo dijete jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije. Nakon završetka školovanja na Međunarodnoj akademiji Amman Iman se upisala na sveučilište Georgetown u Washingtonu.

Galerija Princeza Elizabeth od Belgije, buduća kraljica, u društvu svojih roditelja Princeza Catharina-Amalia od Nizozemske s majkom, kraljicom Maximom Princeza Iman sa zaručnikom Jameelom Alexanderom Thermiotisom +4 Kraljica Rania i princeza Iman

U lipnju je objavljeno kako se princeza zaručila za Jameela Alexandera Thermiotisa, suosnivača jedne tehnološke investicijske kompanije. Još uvijek nije poznato kada će se vjenčati, ali nema sumnje da nas očekuje još jedno spektakularno kraljevsko vjenčanje o kojem će se pričati danima.

Princeza Iman sa zaručnikom Jameelom Alexanderom Thermiotisom Princeza Iman sa zaručnikom Jameelom Alexanderom Thermiotisom (Foto: Afp)

Iman je u posljednje vrijeme sve češće sudjeluje u službenim obvezama kraljevske obitelji i odrađuje brojne susrete sa svojom majkom. Iako nije u redu za nasljeđivanje jordanskog trona, Iman će definitivno biti jedna od značajnijih i vidljivijih pripadnica nove generacije članova kraljevskih obitelji.

Princeza Iman i kraljica Rania Princeza Iman i kraljica Rania (Foto: Profimedia)

S druge strane, španjolska princeza Leonor, kći kralja Felipea VI. i kraljice Letizije, direktna je nasljednica trona i jednog dana preuzet će titulu kraljice.

Rođenjem je naslijedila čitav niz titula, pa tako nosi i titulu princeze od Girone, princeze od Viana, vojvotkinje od Montblanca, grofice od Cevere i lady od Balaguera.

Princeza Leonor i kraljica Letizia Princeza Leonor i kraljica Letizia (Foto: Afp)

Njezini roditelji pomalo je uvode u javni život i službene obveze koje Leonor odrađuje s vidljivom lakoćom. Već se prilikom svojeg prvog samostalnog događanja 2021. pokazala kao prava nasljednica svoje mame, obožavane kraljice Letizije.

U galeriji pogledajte još pripadnica nove generacije princeza i budućih kraljica.

Kraljica Letizia i kćeri - 2 Kraljica Letizia sa svojim kćerima (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju