Slavni brend Balenciaga podignuo je prašinu kampanjom za novu kolekciju tenisica jednostavnog naziva: Paris Sneaker. Naime, na internetu su se pojavile fotografije potpuno uništenih tenisica koje nalikuju kultnoj Converse marki.

Galerija Balenciaga tenisice Balenciaga tenisice Balenciaga tenisice +2 Balenciaga tenisice Paris Sneaker

Dok svi vijećaju o tome što se krije iza ove neobične kampanje i zašto bi netko kupio potpuno uništene tenisice vrijedne više od 10 tisuća kuna, poruka ovog brenda je ponešto drugačija. Fotografije potrganih, prljavih tenisica prepunih rupa zapravo su samo poslužile za privlačenje pozornosti, a tenisice koje se mogu kupiti u stvarnosti, ipak su ponešto pristojnijeg izgleda. Nova kolekcija španjolskog brenda koje svoje sjedište ima u Parizu, ovog puta predstavlja opuštenu streetstyle obuću koja se može nositi tijekom cijelog života.

Balenciaga tenisice Bijele tenisice iz nove Balenciagine kolekcije (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Balenciaga tenisice Balenciaga tenisice Paris Sneaker (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Balenciaga je ovim novim modnim podvigom i vještim objektivom Leopolda Duchemina htjela poručiti da je njihova moda sastavni dio svakodnevnog života te da se njihov stil prilagođuje svakom životnom razdoblju, od mladosti pa sve do zrelijeg životnog doba. Iz tog razloga bilo im je bitno naglasiti da njihova obuća traje doživotno, čak i kad se potrga. Naglasak je bio na tome da se obuća ne bi trebala odmah odbaciti nego se treba nositi dok se potpuno ne uništi.

Balenciaga tenisice Crne Balenciaga teniscice iz iste kolekcije (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Tenisice Balenciaga Balenciaga model tenisica s odrezanom petom (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Kampanja je ipak naišla na žestoke osude samog brenda, a korisnici na društvenim mrežama potaknuli su raspravu o tome zašto bi netko plaćao tolike svote novca za obuću koja kao nova izgleda staro i iznošeno. 

Balenciaga tenisice Crvene visoke Balenciaga tenisice iz kolekcije Paris Sneaker (Foto: Internetska stranica proizvođača)

U kolekciji se trenutno nalazi 8 modela tenisica u bijeloj, crnoj i crvenoj boji. Možete izabrati između visokog modela te modela s odrezanom petom, a svota koju morate izdvojiti za ovaj poseban model obuće varira od 2,800 kn do 10,300 kn.

Sharon Stone u bijeloj haljini i tenisicama brenda Dolce & Gabbana - 1 Sharon Stone: Tenisice koje tako dobro idu uz midi i maksi haljine

Ella Dvornik-Pearce Ella Dvornik-Pearce: "Planinarske" tenisice koje vole tajice i skinny traperice

Limitirana kolekcija tenisica već je u prodaji diljem svijeta, a svoj par možete naručiti na linku: https://www.balenciaga.com/en-hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju