Na terasama hotela Esplanade kušajte ljetne užitke chefa Ane Grgić i barmena Zlatka Orečića koji su inspiraciju za nove jelovnike pronašli u sezonskim namirnicama

Kozmopolitski ugođaj Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s legendarnom Oleander terasom i ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade pozivaju goste na uživanje u novim kreacijama s ljetnih jelovnika.

Le Bistro tako svoju je à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac.

Chef Ana Grgić i barmen Zlatko Orečić inspiraciju za nove jelovnike pronašli su u božanstvenim sezonskim namirnicama. Ljetne vibracije grada pretvorili su u kreativne koktele, osvježavajuće limunade, svježe sokove i slasne gurmanske užitke.

Šarmantni francuski Le Bistro tako je svoju à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac - Bellini s pireom od breskve i bezvremenski Hugo s okusom bazge i mente.
Neodoljivi sezonski sladoledi iz kreativne Esplanadine slastičarnice našli su se u ponudi obje terase.

Kreativni kokteli Southside Mojito, Bulleit Min Julep, Golden Godfather, Zacapa Old Fashioned i Pimm's Cup uronit će svakog gosta u ljetno raspoloženje, baš kao i osvježavajuće limunade s dodatkom đumbira, ananasa i aromatičnog yuzua u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru.

Ledeni senzualni mjehurići vrhunskih šampanjaca Moët & Chandon Ice i Veuve Clicquot Rich idealan su izbor za vruće ljetne dane.

Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ane Grgić predstavljaju savršenu uvertiru u ljeto.

Klasici poput kave i čaja dobili su svoju ljetnu ledenu inačicu, dok će kombinacija lubenice, kruške i ružmarina, ili pak ananasa, marakuje, aromatičnog đumbira i korijandera u obliku svježe cijeđenih sezonskih sokova oduševiti ljubitelje prirodnih i zdravih napitaka.

Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ane Grgić predstavljaju savršenu uvertiru u ljeto - hrskavi jastučići punjeni sušenom rajčicom i burratom posluženi uz hladan gazpacho, osvježavajuća salata s prženim kozicama i dressingom od jogurta, kroketi od parmezana s čipsom od pršuta i salsom od rikole, panna cotta od šparoga s dimljenim lososom, egzotični falafel s tahinijem i salatom od cikorije samo su dio neodoljive ponude.

Novost u ponudi Oleander terase je i ukusno piće iz legendarne Moët & Chandon obitelji - Moët Ice Impérial Rosé, prvi šampanjac stvoren isključivo za posluživanje s ledom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju