Francuska manikura jedan je od najpopularnijih načina za uređivanje noktiju. Kada se pojavila sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nazivala se i prirodnim načinom ukrašavanja noktiju.

Iza cijele priče stajao je Jeff Pink, osnivač američkog kozmetičkog brenda Orly, koji je osmislio francusku manikuru kao neutralan način za ukrašavanje noktiju, a koji je trebao biti prigodan u različitim situacijama te se sjajno kombinirati s različitim odjevnim kombinacijama.

U to vrijeme francuska je manikura podrazumijevala nokte obojene nježnom nijansom bijele, bež ili ružičaste boje s naglašenim bijelim zaobljenim ili ravnim vrhovima. Velike poklonice francuske manikure postale su glumačke zvijezde u visokobudžetnim filmovima, a zahvaljujući njima i brojne dame diljem svijeta.

Slika nije dostupna Za elegantan izgled i prividno duže prste: 10 "golih" lakova kojima se uvijek vraćamo

Francuska manikura s godinama je ulazila i izlazila iz mode te mijenjala svoje lice. U 2021. godini taj je kozmetički trend popularniji više nego ikad ranije, a podrazumijeva bojenje noktiju u svim mogućim duginim bojama.

I dok se većina površine nokta i dalje boji neutralnim nijansama koji odgovaraju tenu pojedinca, beauty blogerice i influenserice osobito su oduševljene trendom bojenja vrhova u odvažnim bojama poput crvene i zelene.

Slika nije dostupna Tulipani u vazi, boje tulipana na noktima: Lakovi za nokte u bojama omiljenog cvijeta

Ovisno o umješnosti ukrašavanja (ili umješnosti manikerke) neke dame dodaju zanimljive detalje na vrhu nokta – od simpatičnih bubamara i prikaza cvjetova do različitih aplikacija.

Na raspolaganju vam je i francuska manikura s dvostrukim polumjesecom, mikro francuska manikura i slične kombinacije.

Što mislite o novom licu francuske manikure?

glasova:

Kako influenserice uređuju nokte u 2021. godini, pogledajte u nastavku teksta.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju