Za sve male, ali i velike ljubitelje ketchupa Zvijezda je pripremila omiljen proizvod u novom izdanju - Zvijezda ketchup kids, blagog i bogatog okusa, a s 30 posto manje šećera.

"Još uvijek neodoljivog okusa zbog kojeg je Zvijezdin ketchup prvi izbor potrošača, novi ketchup uz rajčicu, sadrži i mrkvu, buču i jabuku. Uz nove ukusne sastojke, proizvod će pažnju na policama trgovina odmah privući veselim dizajnom.", izjavila je Jasna Pulić, direktorica sektora marketinga i razvoja u Zvijezdi.

U slučaju da i vaše dijete svako jelo voli ukrasiti prepoznatljivom crvenom bojom i neodoljivim okusom ketchupa, sada će to moći raditi i češće, pomoću ketchup kids, umaka namijenjenog djeci, ali i roditeljima koji žele svojoj djeci osigurati samo najkvalitetnije, a ukusne proizvode. Još kad kažemo da dolazi s 30 posto manje šećera, jasno je da je riječ o neizostavnom umaku u uravnoteženom jelovniku malih i velikih.

Ako Zvijezda ketchup ima jednu misiju - savršen zalogaj - Zvijezda ketchup kids ima još jednu – biti prvi izbor kod biranja umaka koji će zadovoljiti dječje potrebe. Proizvod dolazi u praktičnom pakiranju od 500 grama, s 30 posto manje šećera i mrkvom, bučom i jabukom u svom sastavu. Povrtno, a djeci poželjno! Za svaku prigodu i uz svako jelo, Zvijezda ketchup kids obožavat će cijela obitelj.


MINNI PIZZE S POVRĆEM

Sastojci za tijesto:
350 g glatkog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
8 g soli
4 g suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
250 ml vode sobne temperature

Sastojci za nadjev:
200 ml Zvijezda Ketchupa Kids
1 žličica origana
100 g cheddar sira, naribanog
200 g šarenih cherry rajčica, prepolovljenih
1 zelena paprika, narezana na trakice
1 mala glavica ljubičastog luka, narezana na trakice
100 g kukuruza
crne masline
malo maslinovog ulja
svježi bosiljak

Priprema:
1. U zdjeli pomiješaj obje vrste brašna i sol. Dodaj suhi kvasac pa još jednom dobro promiješaj.
2. Napravi udubinu u sredini tijesta pa u nju dodaj maslinovo ulje i vodu. Sve miješaj žlicom kako bi se sastojci povezali, a kada više ne možeš miješati, žilicom kreni rukama mijesiti tijesto. Tijesto mijesi dugo i energično kako bi postalo glatko i podatno.
3. Zamiješeno tijesto sada prebaci u čistu posudu, premaži ga s malo ulja i prekrij ga prozirnom folijom. Ostavi ga na toplom mjestu da se udvostruči, oko dva sata.
4. Podignuto tijesto prebaci na radnu plohu, kratko ga premijesi pa ga podijeli na šest jednakih dijelova za male pizze.
5. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
6. Svaki dio tijesta razvaljaj valjkom u tanki disk ili mini pizze, pa ih prebaci na pripremljeni lim za pečenje.
7. Premaži svaku pizzu žlicom ketchupa, posipaj ih origanom i ribanim sirom. Na kraju na svaku složi narezano povrće.
8. Poškropi sve s malo maslinovog ulja i peci ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, 10 - 15 minuta, ili dok se lijepo ne zarumene.
9. Pečene pizze izvadi iz pećnice i odmah posluži.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju