Pjenasti i kremasti čvrsti šamponi iz Garniera posebno će oduševiti ljubiteljice ljepote kojima je stalo do okoliša. Osim što njeguju oštećenu, tanku ili gustu kosu sastojcima biljnog porijekla kao što su pčelinji vosak, bademovo i kokosovo ulje, ti su šamponi od 97 do 99 posto biorazgradivi i iza sebe ne ostavljaju plastični otpad.

Galerija Čvrsti šampon Botanic Therapy, Garnier Čvrsti šampon Botanic Therapy, Garnier +0 Čvrsti šampon Botanic Therapy, Garnier

Kada je riječ o njezi kose, ponekad je pravi izazov pronaći proizvode koji ne utječu na okoliš, a čine da naša kosa izgleda zdravo i lijepo. Upravo sam zato s oduševljenjem pristala isprobati čvrste šampone Botanic Therapy koji su stigli u našu redakciju. Već je popis sastojaka i opis tretmana šampona zagolicao moju maštu, a pakiranje od kartona koje se 100% može reciklirati, bilo je dodatni poticaj da svoj klasični šampon zamijenim tim novitetom iz Garniera.

Čvrsti šamponi Botanic Therapy dolaze u tri varijante koje ne sadrže silikone i konzervanse. Još jedna pozitivna strana šampona jest to što jedno pakiranje može trajati kao dvije boce klasičnog tekućeg šampona od 250 ml iako dolazi u malom formatu. To, naravno, ovisi i o dužini i gustoći kose.

Čvrsti šampon Botanic Therapy, Garnier Čvrsti šampon Botanic Therapy, Garnier Foto: Nova Studio/ Tea Marochini
Obnavljajući čvrsti šampon za vrlo oštećenu kosu formuliran je s odgovorno proizvedenim medom i pčelinjim voskom. Bagremov med koji se nalazi u šamponu dragocjeni je nektar poznat još od antičkih vremena po svojim ljekovitim svojstvima i hranjivim blagodatima. Pčelinji vosak, ili kako ga mnogi nazivaju zlato iz košnice, poznat je po svojim hidratizirajućim svojstvima koja pomažu u obnavljanju ispucanih vrhova. Revitalizirajući čvrsti šampon za tanku i beživotnu kosu hranjiva svojstva pruža pomoću organskog ulja badema, dok je za blistavost i snagu u formulaciji zadužen korijen đumbira, inače bogat vitaminima i mineralima. Osim mirisa đumbira, u ovom ćete šamponu osjetiti i tračak cimeta. Hidratizirajući čvrsti šampon za suhu kosu kojoj nedostaje mekoća bazira se na hranjivom kokosovu ulju te ulju makadamije koje kosi daje mekoću.

Moja je kosa zahvaljujući posvjetljivanju i uređajima za stiliziranje uglavnom suha i na nekim dijelovima oštećena pa sam se dvoumila koji od šampona prvi isprobati. Odluka je pala na hidratizirajući čvrsti šampon za suhu kosu isključivo jer obožavam miris kokosa u proizvodima za njegu. Ne škodi ni činjenica što je kokosovo ulje nadaleko poznato po svojim višestrukim svojstvima koja čine kosu mekšom i elastičnijom. Uz to, ulje makadamije bogato je nutritivnim svojstvima koja njeguju kosu i čine je svilenkastom bez otežavanja.


Iskustvo pranja kose s čvrstim šamponom slično je onom klasičnom. Namočila sam kosu, a zatim i čvrsti šampon kako bih napravila pjenu. Šampon je izrazito kremaste teksture i veoma ga je ugodno držati u ruci jer nije pretjerano sklizak, odnosno nisam imala osjećaj da će mi iskliznuti iz ruku. Tome pridonosi i oblik samog šampona jer lako sjeda u dlan. Šampon sam od povukla od korijena kose do vrhova i odmah se zapjenio. Moja je kosa veoma duga i gusta, ali sam bez obzira na to u nekoliko poteza uspjela zaplijeniti cijelu kosu. Ovaj čvrsti šampon pjeni se poput uobičajenog, tu nema nikakve razlike.


Iako sam očekivala intenzivan miris kokosa, u šamponu ipak prevladava jednako predivan miris makadamije, dok se kokos osjeti veoma suptilno. To će oduševiti sve one sa suhom kosom koji ne preferiraju miris kokosa. Ako ste među njima, nemojte zaobići ovu nježnu recepturu.

Šampon se lagano ispire i kosa je nakon pranja meka na dodir. Iako obično stavljam regenerator, ovog sam puta taj korak preskočila i mogu reći da nisam imala problema s raščešljavanjem. Čvrste šampone nakon korištenja potrebno je držati na suhom mjestu kako bi se bolje očuvali.

Botanic Therapy čvrsti šamponi sadrže 94 posto sastojaka biljnog porijekla, pa ne čudi stoga što sam imala isti onaj osjećaj kao kad radim masku od čistog kokosova ulja nakon što sam osušila kosu. Obično tu masku držim na kosi satima, što zna biti poprilično naporno i masno, a ovaj šampon to odradi za čas. Kosa je meka na dodir, ali nekako čvršća i s više volumena.


Ukratko, ovo je odlična opcija za sve one koji u svojoj njezi kose vole imati kvalitetne sastojke te vode brigu o okolišu i pravima životinja. Revitalizirajući i hidratizirajući šamponi napravljeni su isključivo s veganskim sastojcima. Cijela linija čvrstih šampona Botanic Therapy predivno miriše i svaki proizvod cilja određeni problem, što je uvijek pohvalno i olakšava izbor. Svi su biljni sastojci već poznati u njezi kose pa s njima ne možete pogriješiti, a kosa je nakon pranja njegovana i mirisna.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Garnier po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju