Koji je vaš omiljeni okus sladoleda? Vjerujemo da je najviše odgovora čokolada, vanilija, jagoda, pistaccio, stracciattela i slični klasični okusi, no neke slastičarnice poput jedne od najstarijih zagrebačkih slastičarnica Orijent nude i sladolede drugačijih okusa kakve sigurno još niste probali

'Inače se u osmišljavanju okusa sladoleda uvijek okrećemo zapadu, Francuskoj, Engleskoj, SAD-u (op.a. kao što je sladoled NY Cheesecake), a sada smo se odlučili na okus koji potječe s Bliskog istoka.

Tako je nastao sladoled halva koji sadrži tahin, sezam, tahan halvu i čokoladu u tragovima', otkriva Šeherezada Sučević, vlasnica slastičarnice Orijent.

Zaboravljena slastica halva

Halva je, podsjeća nas Šeherezada, orijentalna slastica koja se kao kolač nekoć mogla kupiti u nekim zagrebačkim slastičarnicama, a kako se taj kolač danas rijetko može naći u Zagrebu, slastičari iz Orijenta odlučili su ponovno oživjeti ovaj specifičan okus.

Među hit sladoledima su i onaj od lavande i limuna, banane i kikirikija te dubrovačka trilogija u kojoj se stapaju naranča, badem i kandirana maslina

'Reakcije mušterija na halvu jako su dobre, oduševljeni su i oni koji halvu nikad nisu jeli', zadovoljno će Šeherezada.

Vrijedna ekipa iz Orijenta konstantno radi na novim okusima propitujući što bi ljubiteljima sladoleda moglo biti zanimljivo pa će se tako ondje vrlo uskoro moći kupiti i sladoled tropskog okusa u kojem su smiješani kokos, đumbir i mango.

Egzotični okusi oduševljavaju Zagrepčane

'Među hit sladoledima su i onaj od lavande i limuna, banane i kikirikija te dubrovačka trilogija u kojoj se stapaju naranča, badem i kandirana maslina' ističe Šeherezada pa dodaje koji bi sladoled u njihovoj slastičarnici posebno preporučila da se proba.

'Svakome tko dođe u našu slastičarnicu preporučila bih da proba onaj sladoled za koji misli da mu se ne bi svidio. U našoj slastičarnici nema sladoleda koje nije izazvao dobru reakciju',
poručuje Šeherezada.

A ako još niste posjetili ovu slastičarnicu u čijim slasticama Zagrepčani uživaju od davne 1936. možda će vam dodatan motiv da odete biti taj što je prestižni gradski vodič Louis Vuittona prije četiri godine svrstao Orijent među mjesta koja svaki turist koji dođe u Zagreb mora posjetiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju