U Hrvatsku su nedavno stigle talijanske slastice iz čuvene pekarnice Dall’Ava Bakery koje su već osvojile veliki dio Europe, a najtraženije su u londonskom Harrodsu, ali i luksuznom hotelu Mandarin Oriental u Milanu te brojnim drugim svjetskim destinacijama. Zagreb im je pak domaćin u La Riseriji, u Gundulićevoj 5, carstvu talijanskih delicija.

Galerija Slastice Dall’Ava Bakery u Zagrebu - 1 Slastice Dall’Ava Bakery u Zagrebu - 2 Slastice Dall’Ava Bakery u Zagrebu - 3 +1 Slatki kruh Panettone

Tim poznate talijanske grupacije Dall’Ava svoju je priču o slasticama započeo 2012. godine susretom s jednim od najboljih talijanskih slastičara Sergiom Pontonijem Juniorom.

Nesvakidašnja kreativnost, inovativne ideje i vješte ruke nositelja titule kralja Panettonea te dobitnika brojnih drugih prestižnih nagrada tijekom jednog susreta očarali su predstavnike Dall’Ave. Sudbonosni susret iznjedrio je suradnju koja je ubrzo rezultirala otvaranjem Dall’Ava Bakery i međunarodnim uspjehom tradicionalnih talijanskih slastica pod vodstvom tog slastičarskog chefa.

U šarmantnom mjestu u dolini uz rijeku Natisone tako su rođeni bajkoviti recepti za tradicionalne božićne kolače Panettone i La Gubana, talijansku pogaču Focaccia, Grissini, takozvani talijanski ravni hrskavi kruh Pane volante i popularne bademove kekse Biscotti, u kojima sada uživamo i u Zagrebu.

Posebnost slastica Dall’Ava Bakery počiva u kreiranju iz strasti za vrhunskim delicijama i vještom upotrebom kvasca koji omogućuje dobivanje pahuljastog i mekog tijesta koje osvaja i najzahtjevnija nepca.

Proizvodnja uključuje upotrebu nekoliko primarnih sastojaka. Kvaliteta sirovina u kombinaciji s iskustvom, naklonošću i najboljim tehnologijama dostupnim na tržištu kreira zaista čarobne okuse i mirise omiljene diljem svijeta. Vizualni identitet predstavlja prepoznatljiva tirkizna ambalaža koja predstavlja čistoću i vedrinu doline Natisone te na originalan način zaokružuje ovu prekrasnu gastronomsku priču.

Idealne kao doručak, odlična ideja za desert nakon ručka ili kao slastica uz film nakon večere, nove slatke delicije zagrebačke La Riserije idealno su iznenađenje voljenoj osobi, članovima obitelji i prijateljima.

Slastice Dall’Ava Bakery u Zagrebu - 4 Slatki kruh Panettone (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju