Novogodišnje haljine trenutno su najtraženiji komadi u trgovinama. Kako biste na dočeku 2016. maksimalno zabljesnuli i ostali zapamćeni upitali smo domaće modne dizajnere Nikicu Ivančevića, Irinu Car, Kristinu Burju i Vjeku Franetović za savjete koji će vam u tome pomoći. 'Za Novu godinu dobrodošlo je pretjerivanje, šljokice i bezvremenska crna u kojoj ste uvijek elegantni' , složili su se naši dizajneri te dali 7 savjeta kako se srediti za doček 2016. bilo da ćete zadnje sekunde 2015. odbrojavati na organiziranom dočeku, koncertu ili tematskom partiju

1. Duga novogodišnja haljina prekrivena šljokicama koja zapravo ništa ne otkriva bit će pun pogodak za doček 2016. Uskočite u najudobnije salonke, svežite punđu i začinite je nakitom. Haljina sa šljokicama dozvoljava minimalno nakita, poput sitnih naušnica, ali ako idete na tematski party možete je obogatiti rajfom, perjem, dugačkim rukavicama, bisernom ogrlicom...

2. Ako niste ljubiteljica nakita
, rock glam kratka haljinica koja kombinira svjetlucave i kožnate detalje ne zahtijeva ništa više od dobrog raspoloženja. 'Haljinica će biti savršena za novogodišnji party i stajling koji će biti ne samo zamijećen nego i zapamćen', rekla je modna dizajnerica Irina Car za InMagazin.

Želite odjenuti usku novogodišnju haljinu, ali ne želite da vam se vidi trbuščić i drugi 'nedostaci'? Iz radionice Kristine Burje stiže rješenje – mrežasta crna nadhaljina

3. Za novogodišnju haljinu u nude varijanti odjevena u čipku također ne treba nakit. Odvažite se za gola leđa i proreze na nogama i budite hollywoodska diva na glamuroznoj večeri. Možete izabrati haljinu na kojoj je dekolte naglašen niskom kristalića koji dodaju dašak glamura i oslobađaju ženu brige oko nakita.

4. Želite odjenuti usku novogodišnju haljinu, ali ne želite da vam se vidi trbuščić i drugi 'nedostaci'? Iz radionice modne dizajnerice Kristine Burje stiže rješenje za nešto mlađe naraštaje – mrežasta crna nadhaljina ispod koje se može odjenuti uska haljina boje kože, crna, crvena... Ova 'pametna' nadhaljina pružit će vam osjećaj udobnosti i nećete morati razmišljati koliko ste pojeli. 'Možete se zabaviti i dalje biti atraktivni', poručuje Kristina.

5. S perjem ne možete pogriješiti, naročito ako ste se odlučili za ulazak u novu na tematskom partyju. Odličan izbor bit će crna koktel haljina čija je cijela prednja strana ukrašena perjem – stvoreno za Gatsby party.

6. Luksuzni baršun opet je in i to u crvenoj, smaragdnozelenoj ili crnoj, no najpoželjniji je baršun ponoćno plave boje, odnosno boje koja nije niti crna niti plava niti ljubičasta. To može biti komplet od ležernijih hlača i sakoa ispod kojeg će izvrsno pristajati finija košulja koja ne mora biti pripijena. No baršun nije rezerviran samo za zatvorenije i elegantnije kombinacije, i u njemu možete biti rock glam dama. Haljina koja simulira preklop može se nositi na gole noge, kožnate tajice, guste čarape,...

7. Osim crne još jedna boja garantira apsolutni uspjeh – crvena. Koktel haljina crvene boje odličan je izbor i za doček u krugu obitelji i za večernji izlazak pa i gala večeru. Ove sezone naglasak se daje i na varijacije crvene, boju trule višnje ili boju crvenog vina, odnosno prigušenu nijansu crvene koja ide prema bodro.

Kakve novogodišnje haljine predlažu naši dizajneri pogledajte u prilogu InMagazina, a mi vam donosimo izbor najljepših svjetlucavih novogodišnjih haljina iz naših trgovina.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju