Vlasnici pasa raznježe se kad vide svoje ljubimce u snu, dok miču šapama kao da pokušavaju uhvatiti mačku. No, sanjaju li psi uopće, i o čemu? Možda o ukusnoj hrani ili svojim omiljenim igračkama?

Znanstvenici sa slavnog američkog Sveučilišta Harvard kažu da imaju odgovor. Prema najnovijim istraživanjima, psi često sanjaju o ljudima za koje su najviše vezani – svojim vlasnicima.

'Vlasnici pasa raznježe se kad vide svoje kućne ljubimce u snu, dok miču šapama kao da pokušavaju uhvatiti mačku'

Znanstvenici objašnjavaju:

Ljudi najčešće sanjaju o tome što ih najviše zaokuplja tijekom dana. Nemamo razloga vjerovati da su životinje drukčije. Imajući na umu da se psi mogu izuzetno vezati za ljude, najvjerojatnije je da vaš ljubimac sanja o vašem licu, mirisu, i o tome kako mu se veselite. Ili možda sanja da radi nešto, što vas nervira. Pročitajte i greške koje vlasnici pasa ne smiju raditi.

Kao što je i bilo za očekivati, vlasnici pasa raznježili se kad su ovo čuli, i počeli masovno uploadati na internet fotografije svojih ljubimaca dok spavaju. U komentarima uz fotografije vlasnici često navode kako ih je do suza dirnulo otkriće da njihovi ljubimci čak i u snu misle na njih. Doznajte i 3 sigurna znaka da vam pas u potpunosti vjeruje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju