Glumac koji se proslavio ulogom gospodina Darcyja u filmu 'Ponos i predrasude' i postao sinonim za romantičnog muškarca tvrdi kako nikada ne kupuje cvijeće za valentinovo već radije pije pivo u muškom društvu

Četrdesetosmogodišnji glumac osvojio je srca žena kada je davne 1995. prihvatio ulogu gospodina Darcyja. Nakon toga je od slomljenog srca spasio Bridget Jones i to je bilo dovoljno da pri samoj pomisli na romantiku padne na pamet svakoj ženi.

Mislim da je pomalo smiješno poklanjati ruže na za to određeni dan, kaže Colin Firth.

No kako to obično biva kod muškaraca koji su skloni razbijanju mjehurića od sapunice u koje ih žene često stavljaju, i one je razbio svoj.

'Romantika je čisti klišej. Nikada ne kupujem cvijeće za Valentinovo, a taj dan naradije provodim s dečkima na pivu', rekao je Colin Firth.

Glumac čija je posljednja uloga ona u mjuziklu Mama Mia priznao je kako engleski muškarci baš i nisu onakvi kakvima ih svi smatraju.

Mnogi od njih su odrasli svirajući gitare i ispijajući pivo pa tvrdi kako su sličniji Sidu Viciousu, Davidu Bowieu ili Liamu Gallagheru nego pristojnim muškarcima u prugastim odijelima kakve možete sresti na ulici.

Colin Firth je sramežljiva osoba baš poput gospodina Darcyja, što iznenađuje mnogi jer im nije jasno kako uspjeva glumiti pred tolikom publikom.

'Gluma je posebna okolnost u kojoj ustvari pričam priču, tu ne izlažem sebe već ulogu pa to lakše podnosim', objasnio je Colin Firth.

'Mislim da nisam ni više ni manje romantičan od ostalih muškaraca. Romantični klišeji me uopće ne zanimaju i ne poklanjam cvijeće za Valentinovo. Mislim da pomalo smiješno poklanjati ruže na za to određeni dan, ' rekao je darcy i razbio sliku o sebi kao najromantičnijem muškarcu na svijetu.

'Ono što nas tjera da volimo nekoga i živimo s njim nije romantika, to su neki drugi faktori', pojasnio je gospodin Darcy.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju