Dlakavo muško tijelo danas više nije privlačno iako se to u prošlosti smatralo izrazom prave muškosti. Moderan muškarac koji među curama budi zanimanje njegovan je, njegova koža je nježna, a tijelo glatko i bez suvišnih dlačica.

Najkritičnija i najmanje poželjna je dlakavost gornjeg dijela tijela, dakle u predjelu prsnih mišića i leđa. Danas se od ''pripadnika jačeg spola'' gotovo očekuje da će se pobrinuti za svoje tijelo i redovitim uklanjanjem dlačica. 

Bez srama na uklanjanje dlačica 

Nećete vjerovati da kod muškaraca raste trend brijanja, ne samo brade, nego i pikantnijih, skrivenijih dijelova tijela. 

U salone ljepote na tretmane dolazi gotovo jednak postotak muškaraca kao i žena. Muškarci dolaze i na depilacije voskom, a najviše ih dolazi na lasersko odstranjivanje dlačica s leđa. Dlakavost leđa može biti neugodna stvar koja muškarcu oduzima samouvjerenost i zavodljiv izgled. 

Nažalost, prekomjerna dlakavost ovisi i o genetici. Neki imaju sreće i nikada nemaju poteškoća s dlakama na leđima, a drugi imaju puna leđa dlačica. Baš zato postoji laser koji te dlačice uklanja. Postupak je brz, jednostavan i bezbolan. Muškarac se prije tretmana te vrste mora sam pripremiti tako da ukloni dlačice. To može učiniti sam kod kuće ili se to za njega učini u salonu.

Za uklanjanje dlačica u salonu ljepote koriste se uređajem s ugrađenom posebnom lećom kojom se u kožu emitira svijetlost i na taj način uništavaju dlačice. Za učinak je potrebno od 8 do 15 tretmana što obično traje najviše dvije godine. Već nakon četvrtog tretmana dlačice počinju usporeno rasti, a i njihova gustoća se smanji.

Sam uređaj je višenamjenski i upotrebljava se i za fotoregeneraciju lica, liječenje ožiljaka, odstranjivanje sunčevih pjega, tetovaža te za liječenja akni na licu. Muškarci se najčešće odlučuju za odstranjivanje dlačica na leđima, ali i na drugim dijelovima tijela. Na odstranjivanje dlačica s nogu dolaze prije svega sportaši.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju