Budući očevi tijekom trudnoće svojih partnerica u prosjeku se udebljaju oko šest kilograma. Osim toga, većina je muškaraca u tom periodu prisiljena kupovati novu odjeću, jer u staru jednostavno više ne stane

Draga, jedem za dvoje...

Većina muškaraca u prosjeku se udeblja oko šest kilograma tijekom trudnoće svoje partnerice.

Petina muškaraca primijetila je višak kilograma tek kada nisu više mogli stati u svoju odjeću, a trećina ispitanih odlučilo se na dijetu zajedno sa partnericama kako bi se istovremeno riješili kilograma nakupljenih u trudnoći

To su nedvojbeni rezultati britanskog istraživanja provedenog na uzorku od 500 muškaraca, a koji su pokazali kako muškarci doista prate trudnički ritam svojih supruga.

Nova odjeća

Osim toga, četvrtina muškaraca prisiljeno je kupovati novu odjeću u tom periodu, jer u vlastitu više ne stanu.

Zanimljivo, ali istraživanje je pokazalo da je su ta takvo stanje 'krive' žene, jer kuhaju više, svom partneru nude obilnije porcije, a za domaćinstvo nabavljaju više hrane, ali i raznih kaloričnih grickalica.

Grickalice, čips, pizze...

Tako je petina ispitanika priznala je da su im partnerice počele davati obilnije porcije, a 41 posto njih za kilograme viška okrivilo je poveće količine grickalica koje su se u periodu partneričine trudnoće pojavile u kući.

Među najdražim grickalicama muškarci su naveli pizzu, čokoladu i čips, a uživali su i u većim količinama piva.

Petina muškaraca primijetila je višak kilograma tek kada nisu više mogli stati u svoju odjeću, a trećina ispitanih odlučilo se na dijetu zajedno sa partnericama kako bi se istovremeno riješili kilograma nakupljenih u trudnoći.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju