Oni nas šišaju za čak 16 minuta, a u deset dana na tračanje potroše 160 minuta. Tako su pokazala istraživanja čiji rezultati nedvojbeno demanitraju uvriježeno mišljenje da su žene najveći glasnici skandala

'Jesi vidio onu iz arhive? Jučer smo bili vani, trebao si vidjeti.... Uh, došla je ona seksi ženska ispred kantine. Imala je ....'

Čak je 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe

Da, da, tako tračaju muškarci, a ne biste vjerovali - oni tračaju čak i više od žena. Istraživanje koje je provela tvrtka onepoll.com pokazalo da je muškarci tračaju oko 76 minuta dnevno, a žene 16 minuta manje - 52 minute.

Osim toga, muškarci tračaju uglavnom na svojim radnim mjestima, dok se žene toj ugodnoj razbibrigi posvećuju u svom domu.

Na listi top tema o kojima muškarci najviše tračaju su događaji s izlazaka odnosno pijanim prijateljima, te komentiranje zgodnih kolegica.

Žene također vole pričati od drugim ženama, seks drugih ljudi i višku kilograma.

Zanimljiv je podatak i kako je čak 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe.

- Uvriježeno je mišljenje žene uglavnom šire glasine i tračeve, no pokazalo se da to jednakim, pa čak i većim žarom čine i muškarci. Oni vole 'velike' vijesti i žele biti u centru pažnje, kazao je glasnogovornik tvrtke.

Žene vole tračati o slavnima, filmovima i serijama i nisu toliko usredotočene na političke teme ili vladu. Obožavaju pričati o vezama, kako o svojim, tako i o tuđim, a više od polovice žena otkrilo je kako s prijateljicama otvoreno razgovaraju o privatnom životu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju